Bermen en dreven ecologisch beheren Uitgesteld

© Natuurpunt Jabbeke
Uitgesteld - nieuwe datum woensdag, 20 april 2022
Lezing en debat.
BERMEN EN DREVEN ECOLOGISCH BEHEREN:
een (succes)verhaal voor ons allemaal.
VOOR WIE?
Een bron van inspiratie voor iedereen die begaan en/of betrokken is bij de inrichting en het beheer van onze bermen en dreven. Een goed bermbeleid geeft biodiversiteit!
ORGANISATOR
Natuurpunt afdeling Jabbeke, in samenwerking met Regionaal Landschap Houtland & Polders en Bijenwerkgroep Jabbeke
MODERATOR
Hans De Vliegher, voormalig directeur van ’t Laar (jeugdhulp).
DRIE EXPERTEN AAN HET WOORD
Arnout Zwaenepoel
Expert natuur, bos, landschap en groen bij de West-Vlaamse Intercommunale. Auteur van ondermeer ‘Werk aan de berm’.
Dat bermen een belangrijke schakel zijn voor onze biodiversiteit weten we al lang. Maar zijn onze bermen bloemrijk en gezond? Hoe krijgen fauna en flora een kans? Wat zijn de spelregels? Waar loopt het mis? Hoe ziet de ideale berm eruit? Wat is een bermbeheerplan? Arnout inventariseert al meer dan 20 jaar bermen en heeft een klare kijk op de huidige toestand.
Ruben De Coninck
Drevenmanager bij Regionaal Landschap Houtland
Dreven beheren en onderhouden, het is een hele uitdaging. Op welke haalbare en veilige manier kunnen we onze dreven in stand houden? Hoe beheren we met aandacht voor biodiversiteit en klimaatverandering? Hoe ontwerpen we nieuwe dreven? Welke boomsoorten kiezen we? Ruben is een gedreven specialist die ons een antwoord geeft op al deze vragen.
Johan Broidioi
Bestuurslid Natuurpunt Middenkust
Sinds jaar en dag is Johan actief bij Natuurpunt Middenkust. Naast vlinderteller, vogelteller, plantenspecialist, natuurgids en conservator is Johan een onderhandelaar bij het aankopen van natuurgebieden aan de kust en laat hij zijn stem horen in elk beleidsdossier, ook wat betreft bermbeheer. Johan laat ons voorbeelden zien van goed bermbeheer, maar confronteert ons ook met problemen en knelpunten.

Bron: UiTinVlaanderen.be