Dauwtrippen in de Vlaamse Ardennen

© Maaike Kneepkens
Hou je van de rust die 's ochtends vroeg nog in de lucht hangt en zie je graag de natuur langzaam ontwaken tijdens een heerlijke natuurwandeling in het gevarieerde landschap van de Vlaamse Ardennen?

We stappen door natuurreservaten, bossen, langs wijdse akkers en weidelandschappen. Een authentiek landschap ontvouwt zich in onze blik, waar natuur en landbouw naast en door elkaar vloeien. We stoppen bij enkele prachtige uitzichten in het landschap.

Bij helder weer nemen we tijd om naar de zonsopgang te kijken vanop dé beste plek, een onvergetelijke en magische ervaring in dit prachtige landschap! Tegelijk leer je waardevolle zaken over de natuur op de locatie.

Vroege vogel of net niet: we gaan langzaam wakker worden op het ritme van de wilde natuur en geïnspireerd door het bosbaden (shinrin yoku). Daarna ben je helemaal klaar om vol energie aan de dag te beginnen, of om net nog wat langer in de natuur te ontspannen. Wie wil kan nog verder wandelen en aansluiten op andere wandelroutes door de natuur. Ik toon je graag de weg.

Bang van het vroege uur? Dat ben je meteen vergeten wanneer we beginnen te stappen, en achteraf ben je blij dat je deze speciale uren van de dag hebt mogen meemaken in de natuur.

Niveau: trage wandeling, geen conditie nodig. Er zijn wel enkele steile en moeilijk begaanbare bospaden bij.

Welkom vanaf 16 jaar, of jongeren begeleid en met een zekere maturiteit. Honden kunnen helaas niet mee.

Je ontvangt een dauwtrip thee en heerlijk gezond (plantaardig) ontbijt.

Groep van max. 10 deelnemers.
Inschrijving voltooid na mail en betaling.

We wandelen corona-proof en met respect voor de natuur.

Meebrengen: Waterdichte stapschoenen, handdoekje om op te zitten, eventueel regenkledij.

Bron: UiTinVlaanderen.be