De Bosloop

© de bosvrienden
De bosloop wordt altijd op de laatste zondag van juli gelopen.Dit jaar wordt de bosloop voor de 28 ste maal georganiseerd. Ook organiseren we vanaf dit jaar een G-loop . Elk jaar kunnen we rond de 1300 lopers en loopsters begroeten.110 vrijwilligers helpen mee met de organisatie van de Bosloop .De bosloop is gehonoreerd met 5 sterren. We starten om 10:00h met de G-loop en daarna de andere lopen.

Beleef de loop van je leven In Gerhagen!
Wees er snel bij want het is zo weer voorbij. Op zondag 28 juli 2019 gaat de 28ste editie van de Bosloop van start in het prachtige natuurdecor van Gerhagen. Zuivere en koele lucht, frisse groene kleuren, aangenaam prikkelende geuren van hout en bosgrond, het rusteloze spel van licht en schaduw. Dit is een omgeving die je niet meer los laat, hier is het leven echt. Eén keer gelopen en je komt volgend jaar terug, zeker weten!
In 2003 overschreed De Bosloop de grens van de 1000 deelnemers en in 2008 werd de kaap van 1500 lopers net niet gehaald maar dit zaakje koste aan de toenmalige voorzitter, Jef Beyens, een baardeloos gezicht
Een eerste startschot zet om 10.00u de G atleten in gang. De kinderen tot 12 jaar komen in beweging met de kilometerloop om 10.20 . Voor hen is rennen altijd leuk.
Daarna kan je kiezen uit drie loopafstanden: 4, 8 of 13,5km. De 4km gaat van start om 10.30u., voor de 8km klinkt het startschot om 10.35u. en de lopers van de 13,5km (18de Memorial Raymond Dubois) vertrekken aan de startlijn om 10.50u.
De verschillende looproutes bestaan op 800m na uit bospaden, de bewegwijzering en de seingevers zorgen voor een vlotte en veilige doorgang van de joggers, er is een correcte kilometeraanduiding evenals drankbevoorrading onderweg en bij aankomst.
Er is voorzien in gratis kledij bewaking en warmwaterdouches zorgen voor een zalige verkwikking.
Bij aankomst is er voor ieder , een versnapering, een gadget en is er een deelnemers tombola
Als extraatje krijgen de kinderen een tas met gadgets en snoep.
de tijdsregistratie gebeurt met chip! We schakelen over op een correcte en nauwkeurige digitale TIJDSMETING met Bibchip-technologie . Zowel toplopers als vele recreanten met ambitie zijn steeds gefocust op hun tijd en rekenen er op dat de tijdmeting zowel nauwkeurig is als snel ter beschikking staat.
De uitslagen verschijnen reeds om 13.00u. online op www.debosvrienden.be en worden niet meer op papier gezet.
En dan zijn er nog enkele nieuwigheden: het Bosmuseum trekt zich terug uit de overkoepelende organisatie van De Bosloop om reden van een tekort aan voldoende vrijwilligers ,maar zij blijven sponsors van De Bosloop. De Bosvrienden vzw wilde de sfeerschepping en vakantie atmosfeer van parasols, prikkelende houtskoolgeur, geroosterde kippenboutjes gemend met welriekende barbecuekruiden , schuimige duvels, de gezellige drukte niet laten verloren gaan en nam initiatief om dit Breugels feest in ere te houden, het werd ‘ De Bosloopbarbecue’. Er is keuze tussen worst spek, gemarineerde kipfilet, varkenssaté, vegetarische burger of visbrochet telkens met groentebuffet . De voorinschrijving loopt tot 21 juli, daarna is enkel nog worst verkrijgbaar zolang de voorraad strekt . Contact: Karel Beyens, 013/666448 of karelbeyens@skynet.be; rek.nr. BE 33.7351.4241.1546. Met dank voor jullie steun.
Ook de grote tent samen met het tappen en schenken van drank komt onder beheer van de Bosvrienden vzw. Een groter exemplaar ( 30 m op 16 m) dan vorig jaar wordt neergepoot achter het Bosmuseum .

Voor verdere info kan je steeds terecht op www.debosvrienden.be of op www.inschrijven.be
Voorinschrijven ( 6 euro, kinderen en G lopers 4 euro) kan uiterlijk tot 21 juli 2018 op bankrekening BE33.7351.4241.1546 van De Bosvrienden met vermelding van M/V + geboortedatum + deelname 1, 4, 8, 13,5km; op de dag zelf kost een inschrijving twee euro meer ( = 8 euro).


Weetjes, nieuwsjes …
- Locatie voor GPS : Zavelberg 9, 3980 Tessenderlo
- Niet te vergeten en blijvend in het zonnetje zetten zijn de 110 vrijwilligers die de Bosloop in goede banen leiden: zij zorgen opzetten van tenten, de veiligheid van lopers en toeschouwers, kledingbewaking, inschrijvingen, douches, drankbevoorrading, opruiming , verdelen tombola en parkeren, …
- Op zaterdag 27 juli is er nog een oriëntatieloop vanaf 10.00u. met initiatieles voor beginners
- Op vrijdag 26juli is er een wandeling voorzien met vrij vertrek om 16h.
- Sinds november 2011 hebben de Bosvrienden een nieuwe voorzitter, Karel Beyens. Hij is een fervent loper, een manusje-van-alles en verwoed stapper ( heeft 22 Dodentochten op zijn palmares).

Bron: UiTinVlaanderen.be