De wereld van Kina: De Tuin

De wereld van Kina is een natuurmuseum voor kinderen en jongeren in Gent. Het museum heeft twee locaties: De wereld van Kina: het Huis op het Sint-Pietersplein en De wereld van Kina: de Tuin in het Berouw. Kinderen ontdekken er de pracht en rijkdom van de natuur.
Kunnen berken verdriet hebben? Praten bijen met elkaar? Zijn spinnen echte griezels? In De wereld van Kina: de Tuin kan je op zoek naar het antwoord.

Droom even weg in de oudste heemtuin van Vlaanderen. Je vindt er zo’n 1500 planten: bomen, struiken, geurende kruiden en kleurrijke bloemen. Elfjes leiden de kleinsten rond in de Tinkeltuin, een zintuigentuin.

Binnen in het museumgebouw vertellen we je iets meer over bijen, spinnen, planten en paddenstoelen. Maak ook kennis met Letizia en onze andere levende vogelspinnen.

De wereld van Kina: de Tuin is opnieuw open vanaf maandag 15 juni
Je kan vanaf dan komen wandelen in de museumtuin. Dat is gratis en je hoeft niet vooraf te reserveren. Het museumgebouw en de serre blijven dicht.
Van maandag tot vrijdag, van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op zon- en feestdagen blijven de deuren gesloten.
We openen de tuin in uurblokken. De poort aan de hoofdingang opent telkens een kwartier: om 9 uur, 10 uur, 11 uur en 13 uur, 14 uur en 15 uur. Plan je een bezoek? Kom dan op het aanvangsuur van één van de tijdsblokken naar de hoofdingang (Berouw 55). Je bezoek mag maximum 1 uur duren.

Met wie mag ik de museumtuin bezoeken?
Voor een wandeling in de museumtuin gelden dezelfde richtlijnen als in de parken. Je bent welkom:
- alleen
- met personen die onder hetzelfde dak wonen
- in het gezelschap van maximum twee steeds dezelfde andere personen

Hoe verloopt mijn bezoek?
- Enkel de museumtuin is open. Je kan er komen wandelen.
- Het museumgebouw en de serre blijven gesloten voor publiek. Ook alle interactieve elementen in de tuin zijn afgesloten. Gaan zitten, picknicken of zonnebaden kan niet. Het sanitair is open voor bezoekers en wordt zeer regelmatig gepoetst.
- Het is niet mogelijk om in de tuin een speurtocht te doen (Flitsende Jules, Tinkeltuin,…). Vooraf reserveren is niet nodig. Je komt binnen via de hoofdingang (Berouw 55). Een museummedewerker zal bij de start van ieder tijdsblok de poort openen en erop toezien dat het maximum aantal bezoekers niet overschreden wordt. Zijn er al teveel bezoekers binnen, dan zal je moeten wachten tot het volgende uurblok. Je beëindigt je bezoek binnen het uur.

Is mijn bezoek aan de tuin veilig?
- Door een maximum aantal bezoekers toe te laten, kunnen we maximaal de richtlijnen van social distancing garanderen.
- Aan de ingang zal een tafel staan met desinfecterende gel zodat iedereen bij binnenkomst de handen kan ontsmetten.
- Contactpunten en sanitair worden regelmatig gereinigd. In de toiletten hangen affiches met hygiënische maatregelen. We verwachten dat iedere bezoeker die volgt.

Kan ik iets eten of drinken in het museum?
- Dat is voorlopig niet mogelijk. De cafetaria blijft gesloten.
- Picknicken in de museumtuin is niet toegelaten.