Fietsen langs waterlopen: Veleau Visroute Retie-Geel-Kasterlee

© provincie Antwerpen
Een aangename fietstocht van 26 kilometer langs waterlopen en projecten in Retie, Kasterlee en Geel. Onderweg kom je meer te weten over hoe de provincie Antwerpen vissen vooruit helpt in de regio.

De provincie Antwerpen heeft fietsroutes uitgestippeld met water als centraal thema. Niet zo verwonderlijk: als grootste waterloopbeheerder kent de provincie de waterlopen als haar broekzak. De routes zijn ongeveer 26 km lang en leiden je langs onbekende waterrijke plekjes. Je kan de fietsroutes op voorhand uitprinten, maar ook gewoon avontuurlijk affietsen met behulp van de navigatie op je smartphone.
In deze route staan de vissen in de Antwerpse waterlopen centraal. De provincie heeft er vistrappen aangelegd, beken hersteld en andere maatregelen getroffen om de overleving van beschermde vissoorten te vergroten. Maar niet alleen vissen varen hier wel bij. Misschien spot je een ijsvogel! Wat zeker op je pad ligt, zijn idyllische plekjes waar je in alle rust kan genieten van ontspannende natuurgeluiden.