Gezinsuitstap Ons Streven

De zomer komt eraan en zo ook de gezinsuitstap. We zijn uiterst trots op het programma dat we dit jaar kunnen aanbieden:
Voormiddag: bezoek aan ezelopvangcentrum Anegria in Sint- Gillis Waas. Sinds 2011 ontfermt deze organisatie zich over ezels die thuisloos, mishandeld of verwaarloosd zijn.

Namiddag: geocaching in de stropersbossen. Wij bezorgen u een spannende schattenjacht in dit prachtige grote bos.

Voor de sportieve gezinnen die met de fiets willen: we verzamelen - met opgepompte banden en geoliede ketting - om 8u 's morgens aan de Kettermuit, kruis-
punt Hogenakkerstraat – Oude heirbaan. We rijden op een gezapig kindertempo langs de oude spoorwegroute Sint-Niklaas-Hulst. Voor wie met de auto wil gaan, spreken we af aan Anegria vzw, Trieststraat 2 Sint-Gillis-Waas om half 10.
We gaan uitleg krijgen over het gebit en de hoeven en helpen met: de vacht van de ezels te borstelen, eten geven, de wei strontvrij maken en de ezels verplaatsen. Nadien gaan we als kers op de taart nog een klein tochtje maken met enkele ezels die graag met de kinderen op hun rug op stap gaan.

's Middags eten we daar ons meegebracht lunchpakket op en kunnen we ter plaatse een drankje bestellen.

In de namiddag spreken we af aan de kruising van de fietspadroute met de Zavelstraat in ’t Kalf, vlak aan de bossen van de stropers om op schattentocht te gaan door middel van geocaching .

Bron: UiTinVlaanderen.be