Groen Turnhout - Daguitstap voor groepen

© Luc Swerts
Natuur en cultuur komen beiden aan bod tijdens deze dag. In de voormiddag bezoeken we het museum en de natuurtuin. In de namiddag bezoeken we een natuurgebied in de omgeving. Gedurende de hele dag wordt de groep begeleid door een gids.

Het dagprogramma omvat een geleid bezoek aan het Natuurpunt Museum, de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstellingen, en aan de educatieve tuin van het Natuurpunt Huis. 's Middags is er gelegenheid om te lunchen in de cafetaria (koffie, thee gratis). Nadien kan gekozen worden tussen een reeks begeleide thematische wandelingen in een natuurgebied in de omgeving (Landschap De Liereman, Turnhouts vennengebied, Dombergheide of Winkelsbroek) of in het stadscentrum.

Het Natuurpunt Museum is gelegen in het centrum van Turnhout en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Aan het station is er eveneens de mogelijkheid om fietsen te huren. Naar het natuurgebied wordt de verplaatsing met eigen wagen of fiets gedaan. (eventueel huurfiets van aan het station) Een wandeling door Turnhout waarbij de aandacht op het groen in de stad ligt, is eveneens mogelijk. Dan zijn verdere verplaatsingen niet nodig.