Groepsaankoop hemelwateropvang en tankslag

Groepsaankoop hemelwateropvang
Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Een hemelwaterput of tank helpt je om water op te vangen, te laten infiltreren en te hergebruiken. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar vormt ook een besparing op je waterfactuur. Elke liter gratis regenwater die je hergebruikt, is immers een liter kraantjeswater minder die je moet betalen!

IOK organiseert samen met alle 29 gemeenten een groepsaankoop hemelwateropvang. Via de actie kan je aan goede voorwaarden een kwalitatieve installatie van zowel een hemelwaterput, infiltratieput en/of hemelwaterton bekomen.

Meer weten?
Volg één van de online infomomenten:

Dinsdag 27 april 2021 om 19u30
Donderdag 29 april 2021 om 14u30
Donderdag 6 mei 2021 om 19u30
De infosessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan via de knop hieronder!

https://www.iok.be/form/groepsaankoop-hemelwater-tanksla

Heb je interesse?
Ook een tankslag
Gekoppeld aan de groepsaankoop hemelwateropvang, organiseert IOK ook al voor de 4e keer een tankslag (groepsaankoop sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks). Bij inschrijving voor de groepsaankoop kan je in één keer ook inschrijven voor de sanering van je oude stookolietank. Of combineer beide en plaats een hemelwaterput in de plaats van je stookolietank! Meer informatie over de tankslag vind je hier.

Zit je nog met vragen?
Contacteer ons via duurzaamheidsteam@iok.be of 014 56 27 88

Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030. Meer informatie vind je op www.kempen2030.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be