Klimaatbewust consumeren

© Flickr

Onze impact op de klimaatsverandering gaat niet alleen over de uitlaatgassen van ons vervoer, maar ook over de manier waarop we producten kopen en ermee omgaan. Welke verpakkingen gebruiken we? Is vleesarm eten de oplossing? In deze infosessie laat docent en schrijver Karine Van Doorsselaer zien welke acties je als individu kunt nemen.



Het jaar 2020 zal ongetwijfeld in de geschiedenisboeken genoteerd worden als het jaar van de wereldwijde coronapandemie. 2020 is ook het warmste jaar ooit sinds de metingen. De gevolgen van de klimaatopwarming zullen aanleiding geven tot heel wat gezondheidsproblemen en klimaatvluchtelingen als gevolg van natuurrampen en mislukte oogsten. De verdere klimaatopwarming voorkomen is dé grote uitdaging, willen we onze kinderen en komende generaties een gezonde en leefbare wereld schenken. Deze verantwoordelijkheid is aan de overheid, de industrie, de financiële instellingen maar ook aan ieder van ons. Door ons consumptiegedrag kunnen wij de bedrijven sturen en een draagvlak creëren voor de politici om hun verantwoordelijkheid te nemen zoals ze ook bij het bestrijden van de coronapandemie hebben gekund. Karine Van Doorsselaer geeft inzichten en tips hoe wij allen als consument kunnen bijdragen tot een duurzame en gezonde wereld.
Inschrijven is noodzakelijk.

In samenwerking met Bibliotheek Sint-Niklaas, MIWA, stad Sint-Niklaas, klimaat en duurzaamheid

Activity Members: Karine Van Doorsselaer

Bron: UiTinVlaanderen.be