Natuurwandeling tussen knotbomen

© Stefaan Van der Biest

Knotbomen hebben een sterke link met het landschap in de Vlaamse Ardennen. Iedereen kent ze.

Tijdens deze activiteit zien we in levende lijve hoe een aantal samenwerkende boeren achterstallig onderhoud uitvoeren bij een reeks knotbomen in het natuurgebied Moenebroek te Lierde. Bij deze demonstratie krijgen we een woordje uitleg over hoe knotbomen best geknot worden.

Nadien maken we een korte wandeling door het omliggende natuurgebied. Een natuurgids neemt jullie mee in het verhaal van de knotbomen en vertelt ons wat meer over het nut en de toepasbaarheid van knotbomen. Wat zijn de vele voordelen, zowel vroeger als nu?

We voorzien eveneens een hapje en een tapje.


Deze activiteit kadert in de Knotmarathon. Dit is een reeks activiteiten die in de week van 29 november wordt georganiseerd door het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen.
Knotbomen hebben een sterke link met het landschap in de Vlaamse Ardennen. Iedereen kent ze. Tijdens deze activiteit zien we in levende lijve hoe een aantal samenwerkende boeren achterstallig onderhoud uitvoeren bij een reeks knotbomen in het natuurgebied Moenebroek te Lierde. Bij deze demonstratie krijgen we een woordje uitleg over hoe knotbomen best geknot worden. Nadien maken we een korte wandeling door het omliggende natuurgebied. Een natuurgids neemt jullie mee in het verhaal van de knotbomen en vertelt ons wat meer over het nut en de toepasbaarheid van knotbomen. Wat zijn de vele voordelen, zowel vroeger als nu? We voorzien eveneens een hapje en een tapje.
Deze activiteit kadert in de Knotmarathon. Dit is een reeks activiteiten die in de week van 29 november wordt georganiseerd door het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen.

In samenwerking met 360° Open Ruimte in de Vlaamse Ardennen, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen

Begeleiders: Bert Ostyn

Bron: UiTinVlaanderen.be