Repair Café Eeklo in oktober

© vzw De Verstelling
Ook in oktober staat er een bijeenkomst van het Eeklose Repair Café gepland. Iedereen kan langskomen om (elektrisch) materiaal, kleren, textiel, kransen, juwelen of fietsen te laten herstellen. Pas op: dit Repair Café vindt plaats in LDC Zonneheem.

Een Repair Café is geen echte hersteldienst maar een plaats waar vrijwilligers samenkomen om allerlei elektrisch en ander materiaal na te kijken en (indien mogelijk) te herstellen. Ook kleren en textiel worden versteld: zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, enz. Voor (parel)kransen en juwelen ben je op Repair Café Eeklo eveneens aan het juiste adres: parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten … het kan allemaal.

Alle herstellingen zijn gratis, behalve eventuele wisselstukken. Die zijn niet voorradig. Als je weet wat er mankeert, is het handig om een vervangstuk mee te brengen. Ook voor het inzetten van een rits, breng je best een passende vervangrits mee en haal je de oude eruit.
Weet je niet wat er scheelt of hoe je het moet aanpakken, dan kijken de herstellers het na en geven je advies. Als er een vervangstuk moet aangeschaft worden, is het dus mogelijk dat je nog eens moet terugkomen met het passende onderdeel.

Bron: UiTinVlaanderen.be