Rozentuinen in bloei

Dit jaar houdt het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark geen groot rozenfeest zoals andere jaren. Maar gedurende 2 weken staan de rozentuinen wel volop in de kijker met een aantal nieuwe activiteiten. Een greep uit het aanbod: dagelijks kun je een gegidste wandeling volgen in de rozentuinen, je kunt deelnemen aan workshops over eetbare wilde planten, of je volgt op eigen houtje de “reis rond de wereld in 10 rozen” wandeling. Misschien kom je wel enkele personages uit de belle Epoque tijd tegen. Kinderen kunnen deelnemen aan een natuurworkshop over vlinders.

Meer informatie over de verschillende activiteiten:

Geleide wandeling in de rozentuinen
Onze rozentuingidsen staan te popelen om jou een rondleiding te geven in ons geurig en kleurig openluchtmuseum. Een collectie die enerzijds de geschiedenis van de roos weerspiegelt en anderzijds evolueert naar nieuwe, resistente variëteiten. Welke roos past in mijn tuin, kan ik luizen op milieuvriendelijke wijze de pas afsnijden? Of heb je nog andere vragen? Schrijf je in voor een tijdslot en volg mee! We beperken de groepen tot 12 deelnemers. We gidsen met mondmasker. Deze wandelingen zijn gratis!

Van dinsdag 15 juni tot en met zaterdag 26 juni vindt er elke dag een gegidste wandeling plaats. Op maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag start de rondleiding om 10 uur. Op woensdag en vrijdag kun je 's avonds een rondleiding volgen om 19 uur.
Schrijf je in via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/vrijbroekpark/e-loket/inschrijvingsformulier-rozenwandeling.html. Je ontvangt binnen de 2 dagen een mail van ons om te bevestigen of je kunt deelnemen op de gekozen dag.


Doe het zelf wandeling “reis rond de wereld in 10 rozen”
Rozen en hun namen, ze doen vaak dromen over verre en minder verre bestemmingen. Waar komen die namen vandaan en wat is er zo bijzonder aan deze rozen? Ontdek het tijdens deze doe het zelf wandeling. Daarnaast vind je ook infobordjes bij rozen met een excellente geur. De wandeling start aan de ingang van de grote rozentuin en loopt door de verschillende rozentuinen van het park.
Vanaf maandag 14 juni kun je een plannetje downloaden op de website van het Vrijbroekpark, www.vrijbroekpark.be > kalender. Goeie reis!

Bron: UiTinVlaanderen.be