Trage Wegen Wandeling 2021

© Natuurpunt
Na de coronapauze van vorig jaar is ze terug: de Trage Wegen Wandeling van Natuurpunt Aarschot. Dit jaar gaat ze door op zondag 10 oktober.
 
Rode draad zijn nog steeds de trage wegen, die je dit jaar door het feeërieke decor van de Langdorpse bossen leiden.
Er is keuze tussen vier afstanden: 5, 10, 15 of 20km.
 
Naast de traditionele wandelingen is er ook dit jaar een kinderzoektocht, waar de kids op zoek kunnen gaan naar verborgen Pokemon spulletjes.
 
Ook verlengd wegens groot succes: de hondenwandeling. Onze kwispelende metgezellen kunnen hun pootjes strekken en samen met hun baasjes genieten van de Hagelandse natuur. Bovendien kunnen ze tijdens de bevoorrading gratis kennis maken met een initiatie agility of doggy dance (door hondensportcentrum Lado) en bij de aankomst zelfs genieten van een gratis pootwasbeurt moesten de wandelwegen er niet droog bij liggen. De eerste 100 viervoeters ontvangen bovendien een gratis goodiebag.
 
Nieuw dit jaar is de bier- en wijnwandeling, waarbij je onderweg kan genieten van heerlijke streekbieren en lekkere Hagelandse wijnen.
 
Start en aankomst: O.L.V. Fatima, Hombergstraat 1, Aarschot (Gijmel) waar je uitblazen en napraten bij uitgebreid assortiment hapjes en drankjes.
 
Bevoorrading aan de mooie Heimolen.
 
Startuur: vrij te kiezen vanaf 8 uur.
 
Deelnameprijs: 2,5 euro, kinderen onder 12 jaar, Natuurpunt-leden en leden van WSV-vzw : 1,5 euro. 8 euro voor de bier- en wijnwandeling, inclusief proefglaasje.
 
N.B. De wandeling wordt ondersteund door Wandelsport Vlaanderen vzw, een stempel voor het wandelboekje wordt voorzien.

Bron: UiTinVlaanderen.be