Wandeling doorheen de Duinbossen in Wenduine (8 km)

Op deze wandeling verkennen we de omgeving van de Duinbossen (152 ha ) tussen Wenduine en De Haan. Bossen, heide, bomen , zandstrand en wandeldijk. We doen het allemaal!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 8 km
Reliëf : Vlak, en korte klim in de duinen via een pad
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Aan de kiosk van INFO Toerisme, Graaf Jansdijk 2 Z, 8420 Wenduine
Begeleider : Antoon (gsm Antoon 0486 735910) – antoon@effenweg.be Extra begeleider: claudine (gsm 0487 365 157)


We vertrekken met onze wandeling op de dijk in Wenduine, daar kunnen we al genieten van enkele mooie beeldhouwwerken die hier en daar geplaatst zijn en die een link met de zee hebben.
We doen een kleine klim naar de spioenkop, een uitkijkhuisje op het hoogste natuurlijke punt van de kust. Dan wandelen we doorheen de duinen via een aangelegd pad naar het bos. Dit bos vormt een buffer tussen zee en polder en heeft een gevarieerde fauna en flora die in de zomer voor koelte en rust zorgt. We komen daarna ook in een open en ruig gebied, met oude kleiputten die voor watervogels werden heringericht. Hier lopen ook enkele pony’s rond. Voor personen die een hond aan de leiband meenemen is er een evenwijdige aparte route (1 km) in dat laatste stukje wandeling van Natuurpunt. Op de terugkeer wandelen we langs het strand, diegene die willen kunnen in het zand wandelen , andere lopen op het verhard pad naast het strand. Nadien, is er voor de geïnteresseerden de gelegenheid om samen iets drinken en na te praten op een terrasje aan zee.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of 0487 36 51 57

Openbaar vervoer
Met de trein richting Blankenberge en van daar neem je de kusttram en stap je af aan de halte ‘Centrum’, we verzamelen aan info toerisme kiosk van Wenduine.

Carpoolen
Geen of moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van het vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’ , waar vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be