Wandeling doorheen het Muziekbos (6 km)

Deze wandeling brengt je langs de mooiste plekjes van het Muziekbos. De wandeling loopt over onverharde paadjes en met wisselend reliëf. Boshyacinten of blauwe kousjes zorgen hier in de maanden april/mei voor een indrukwekkend bloementapijt! Maar ook in de bosmaand een heel mooi uitnodigend beukenbos voor wandelaars.

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6 km
Reliëf : heuvelachtig met pittige hellingen
Moeilijkheidsgraad : Uitdaging voor de regelmatige en geoefende wandelaar, drassig na regenweer. Wandelstokken kunnen nuttig zijn.
Vertrekpunt : Bistro boekzitting, Boekzitting 26, 9600 Ronse
Begeleidster : Annie Audooren (0477/57.56.17)- annie@effenweg.be


Het Muziekbos met aantrekkingskracht voor kunstenaars zoals Valerius de Saedeleer en Herman Teirlinck die hier inspiratie opdeden. Maar ook het gehele jaar door een aantrekking uitoefent en een uitdaging is voor wandelaars , lopers, fietsers en kunstenaars. Het Muziekbos, een naam die gelinkt word aan het ruisen van de wind door de hoge beuken, of aan een muzenberg bij de Romeinen, of aan “Daneelken een ministreel uit de middeleeuwen of komt de naam van het Keltische woord voor moeras wie zal het zeggen?
We starten aan de bistro Boekzitting middenin het Muziekbos en uitermate ideale plaats om de wandeling aan te vatten. Vermits we wandelen met Effen weg en niet iedere Effenwegger kiest voor de pittige hellingen wandelen we langs de minder steile paden, maar daarom niet minder mooi. We wandelen door het bos en genieten van de vele glooiingen , holle weg en passeren de geuzentoren, na een wat steile maar doenbare klim komen we terug aan de boekzitting . Daar kunnen we voor wie dat wil nog genieten van een verfrissende drank en kan er nog wat gezellig nagepraat worden.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en stuur ons een mailtje op info@effenweg.be of neem rechtstreeks contact op met de begeleidster via annie@effenweg.be of 0477 57 56 17

Openbaar vervoer
De halte aan de boekzitting 26 wordt enkel bedient door belbussen.
De halte aan de kerk in louise marie Kan je bereiken met de bus 61 vanuit oudenaarde, dan volgt er wel nog een klim via de Muziekbosroute.
of via de carpoolingwebsite van effenweg afspreken met eventuele deelnemers.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be