Water in de (stads)tuin

Van kleine waterpartijen tot zwemvijver.

Water is een van onze basiselementen en wordt schaars in onze regio. Hoe kunnen we daar verstandig en ecologisch verantwoord mee omgaan in de tuin?
Misschien worstel jij ook met volgende vragen:
Is een waterbekken of zwemvijver dan niet meer opportuun? Kunnen dergelijke waterelementen effectief een ecologische meerwaarde zijn voor je tuin? Leveren ze een bijdrage aan de verkoeling in je tuin op warme dagen? Misschien kunnen ze deel uitmaken van een waterbergingssysteem? Wordt dat niet allemaal heel complex en duur?

Op al deze vragen zal Wim Collet je een antwoord geven dat toepasselijk is op grote- en kleine schaal. Ook technische aandachtspunten en het beheer van waterpartijen komen hierbij aan bod.
Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt.

Deze lezing gaat door op maandag 20 september om 19u30, BimSem, Zandpoortvest 1, Mechelen
Prijs enkel lezing: 10 euro (7 euro voor leden van Velt en Natuurpunt)

20 deelnemers kunnen ook inschrijven voor een tuinbezoek op 25 september, de adressen van de tuinen worden meegedeeld via mail. Prijs geheel: 20 euro (14 euro voor leden)
Er zijn maximum 20 inschrijvingen toegelaten voor deze combinatie. Je bezoekt dan twee tuinen op 25 september, een om 13u30 en een om 15u. Er is een half uurtje voorzien om te wisselen van tuin. De tuinen liggen in Muizen en Hofstade en de eigenaars geven graag een woordje uitleg over hun zwemvijver. Je ontvangt nog een mail met de adressen en welke tuin je eerst bezoekt. De groep wordt in twee gesplitst.

Inschrijven voor de lezing alleen - prijs 10 euro (7 euro voor leden van Velt en Natuurpunt):

https://www.natuurpunt.be/agenda/water-de-stadstuin-van-kleine-waterpartijen-tot-zwemvijver-alleen-lezing-48470Inschrijven voor de combinatie lezing en tuinbezoek - prijs 20 euro (14 euro voor leden van Velt en Natuurpunt):

https://www.natuurpunt.be/agenda/water-de-stadstuin-van-kleine-waterpartijen-tot-zwemvijver-lezing-tuinbezoek-48471

Bron: UiTinVlaanderen.be