Workshop ambachtelijk brood in de houtoven 18/12

© Natuurpunt

Waarom smaakt het ene brood anders dan het andere? Welke soorten graan bestaan er? Wat is het verschil tussen bloem en meel? Hoe bak je brood in een houtgestookte bakoven? In deze workshop volgen we, onder begeleiding van bio-bakker Marjolijn Bloemmen, de weg die graan aflegt van het veld tot het brood op je bord. Je kneedt, bakt in de houtgestookte bakoven en neemt een heerlijk dampend broodje mee naar huis!

Wat breng je mee?
schort
keukenhanddoek
broodzak
mondmasker

Wat krijg je mee naar huis?
zelfgebakken bio-brood
broodrecept

Waarvoor zorgen we tijdens de workshop?
Een broodproevertje
water/koffie/thee

Info en inschrijven programma bakovenhuisje 2021 -2022

Plan je bezoek. Info over bereikbaarheid 

Heb je vragen over deze cursus, wil je kennis en passie delen over authentieke bakovens of heb je een idee voor een activiteit in of over natuur in een stedelijke context? Contacteer sarah.uwanyirigira@natuurpunt.be

Bron: UiTinVlaanderen.be