E-loketten

E-loketten


OPGELET: Internet Explorer en Safari ondersteunen niet langer de e-loketten van de Vlaamse overheid, daarom is het aangewezen een andere browser (bv. Google Chrome of Mozilla Firefox) te gebruiken!

Je kunt formulieren in verband met jacht & wildbeheer en schade door soorten elektronisch indienen via het e-loket Fauna en Flora. Het e-loket wordt regelmatig aangevuld met nieuwe formulieren. De papieren versies blijven uiteraard ook bestaan, die vind je op de overzichtspagina 'Formulieren'. 

Het is ook mogelijk om dossiers (voortoets of passende beoordeling) digitaal in te dienen via het e-loket passende beoordeling.

De toepassing om online een jachtverlof aan te vragen is vanaf nu ook beschikbaar via het e-loket. > Download de handleiding met meer informatie (pdf - 2,5 MB)

De toegang tot het e-loket wordt geregeld via elektronische identificatie. Je kunt enkel inloggen via je federaal token of elektronische identiteitskaart. Voor die laatste heb je je PIN-code en een kaartlezer nodig. 

Als je naar de toepassing gaat, kom je eerst op de pagina om in te loggen. Afhankelijk van je hoedanigheid meld je je aan als:

  • Particulier -> Burger 
  • Medewerker van de Vlaamse Overheid --> VO-medewerker
  • Partner van de Vlaamse Overheid
  • Onderneming
  • Lokaal bestuur
  • Onderwijsinstelling
  • Overheidsinstelling

Daarna kies je hoe je wilt inloggen: via een federaal token of via je elektronische identiteitskaart. Als je wilt testen of je e-id-lezer goed is geïnstalleerd en je webbrowser goed is aangepast, ga je best naar volgende test-pagina: http://test.eid.belgium.be. Als je problemen ondervindt, kun je hier voor hulp terecht: http://test.eid.belgium.be/faq/faq_nl.htm

Zo kom je op het e-loket Fauna en Flora terecht. Op de homepage kun je je eigen gegevens invullen, en zie je een overzicht van je eventuele reeds ingediende formulieren. Als je klikt op de knop 'Formulieren' bovenaan, kun je kiezen uit formulieren in verband met de jacht of formulieren in verband met schade door soorten.


Passende Beoordelingen gaan digitaal

Het gloednieuwe Platform Passende Beoordeling is een spin-off van het Vlaanderen Radicaal Digitaal (VRD) programma. Het Platform Passende Beoordeling is het resultaat van een gezamenlijk initiatief van de ANB/AVES en de ICT teams van ANB en het departement Omgeving.
Voortaan is het mogelijk om dossiers (Voortoets of passende beoordeling) digitaal in te dienen via het e-loket.
De adviseurs van ANB/AVES gaan met het dossier aan de slag, terwijl de initiatiefnemer op de voet kan volgen welke stappen worden gezet. Daarbij is er de mogelijkheid om snel en gericht vragen of verduidelijkingen over het dossier uit te wisselen.
Tegelijk biedt het E-loket ook efficiënt toegang tot de praktische wegwijzers. Initiatiefnemers worden slim gegidst naar die onderdelen van de praktische wegwijzer die relevant zijn voor het dossier dat ze wensen in te dienen.

Meer info vind je op https://pww.natuurenbos.be of op www.natura2000.vlaanderen.be/passendebeoordeling.