Groote Oorlog

Klaproosvelden

Klaproosvelden van Natuur en Bos

Tussen 2014 en 2018 werden op verschillende locaties in Vlaanderen klaproosvelden ingezaaid. Ze deden ons even stilstaan bij wat 100 jaar geleden gebeurd is en zetten de link tussen oorlog en natuur in de verf. Dit jaar werden er geen klaproosvelden meer ingezaaid.


Klaproospartners

In het laatste herdenkingsjaar '100 jaar Groote Oorlog' konden we rekenen op de medewerking van 81 partners waaronder steden, gemeenten, vzw’s, bedrijven en particulieren die samen met Natuur en Bos in 2018 een oppervlakte van 103,5 ha klaproosvelden inzaaiden in Vlaanderen.

We bedanken graag iedereen die tijdens de herdenkingsperiode zijn steentje bijdroeg aan het project 'Taking care of Flanders fields' van Natuur en Bos, voor een toekomst zonder oorlog.


Klaproosfietsroutes

Op onze klaproosfietsroutes 'West-Vlaamse heuvels' en 'Forten, loopgraven en bunkers' kon je kennismaken met een aantal natuurgebieden en het WOI-patrimonium van Natuur en Bos. De klaprozen zijn ondertussen uitgebloeid, maar je kunt er nog altijd historische overblijfselen uit WOI bewonderen. Download hieronder de verschillende folders.


The poppy bicycle routes are also available in English:Klik op bovenstaande afbeelding om te vergroten