Netedag - 22 september 2019

Netedag - 22 september 2019

Ontdek de kronkelende Nete, de omliggende valleinatuur en al haar recreatieve troeven tijdens de Netedag. Jong en oud, natuurliefhebber of sportfanaat, levensgenieter of fijnproever? Met meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties in en rond Lier is er voor elk wat wils.

De evenementenweide naast het stadspark in Lier wordt de uitvalsbasis van deze Netedag met livemuziek, heerlijke hapjes en drankjes, bootjes op de Binnennete en verschillende infostandjes.

Trek vanuit Lier verder naar de activiteiten en haltes in Kessel, Emblem, Nijlen en Zandhoven voor een verdere ontdekking van de Netevallei. Er rijdt een gratis treintje tussen verschillende locaties. Een deel van de verplaatsing kan je per boot doen met de Blauwe Reiger van de Vlaamse Waterweg nv. Of volg het uitgestippeld parcours per fiets!

Wie met de trein komt kan vanuit Lier station te voet naar de evenementenweide of aan het station een fiets huren om de fietstocht aan te vatten. Vanuit het station van Kessel kan je te voet of met de huifkar tot aan de watersportweide (800m).


Overzicht activiteiten

De vallei van de Kleine Nete is een belangrijke openruimtestructuur voor Vlaanderen. Onder coördinatie van gouverneur Cathy Berx werken de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen, de gemeenten en tal van organisaties sinds 2012 samen om de vallei klimaatbestendig in te richten (voor meer info zie www.kleinenete.be). Eind 2017 erkende het Departement Omgeving het strategisch project Veerkracht in de vallei van de Kleine Nete als strategisch project in uitvoering van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Verschillende hefboomprojecten dienen als katalysator voor een geïntegreerde gebiedsontwikkeling in de vallei.