Currently, there is no weather information available.

't Paelsteenveld

2.58
 • 2.22222
 • 2.444445
 • 3.125
 • 1.5
 • 3.333335
 • 2.555555
 • Overzicht
 • Commentaren (1)
 • Praktische info

#paelsteenveld

't Paelsteenveld biedt voor elk wat wils. Je kan er in alle rust genieten van de typische kustflora. Je kan leren hoe je je eigen tuin op een ecologische manier kan beheren. En wie het sportiever wil aanpakken kan naar hartenlust sporten op het voetbalveld of het petanqueplein.

 

De troeven

 • Verweving van natuur en recreatie
 • Bijentuin
Toon meer informatie

Bloemenpracht en vlinders …

Dit park van zo’n 10 hectare ligt in de onmiddellijke omgeving van de duin-polderovergang waardoor de graslanden een typische en soms zeldzame kustflora herbergen. Kaardenbol, moerasrolklaver, echte koekoeksbloem, grote ratelaar en duizendguldenkruid, het zijn maar enkele mooie soorten die je in het gebied kunt aantreffen. Al die bloemenpracht heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vlinders, zoals bruin en bont zandoogje, atalanta en kleine vos. Talrijke broedvogels zoals tjiftjaf, zwartkop, tuinfluiter, spotvogel en groenling vinden in ’t Paelsteenveld een plaatsje. 

Recreatie en educatie

Wie in het mooie kader van ’t Paelsteenveld wil sporten, kan terecht op een voetbalveld of het petanqueveld. Een go-cartparcours maakt de nodige adrenaline vrij. Bij de herinrichting is gezorgd voor zowel speelpleintjes voor de kleinsten als voor de wat groteren.
’t Paelsteenveld biedt ook educatieve mogelijkheden. In het park laten we zien hoe je ook jouw tuin op een milieuvriendelijke en ecologische manier kunt beheren. 't Paelsteenveld beschikt over een heuse bijen- en vlindertuin.
 

Veranderingen

Tussen 2013 en 2015 is het park grondig aangepakt, waaronder ook de indeling van de bloementuinen. Naast een betere toegankelijkheid en een grotere openheid naar de Kapelstraat, is ook de diversiteit verhoogd. Wadi’s zorgen voor een natuurlijke wateropvang. Inheemse struiken en kruidachtigen werden aangeplant en ingezaaid. Daarnaast zullen ook groepen vaste planten zorgen voor een grote bloemenpracht over een langere periode van het jaar.
 

 • Rolstoeltoegankelijk

  Dit park heeft heel wat verharde paden wat het toegankelijk maakt voor rolstoelen.

 • Wandelknooppunten

  't Paelsteenveld is gelegen tussen wandelknooppunt 57 en 59.

  Wandelknooppunten
 • Fietsknooppunten

  Als je van knooppunt 56 naar knooppunt 92 (Kust) fietst, kom je langs 't Paelsteenveld.

  Fietsknooppunten
 • Speelzone en recreatie

  Er zijn 2 speelzones van elk 2 ha. Daarnaast kan je je ook uitleven op het voetbalveld, go-cartparcours of petanqueveld.

  Speelzones
 • Bezoekerscentrum Raversyde

  Raversyde ligt op 11,5 km van 't Paelsteenveld.

  Bezoekerscentrum

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.
 • Peter Berghmans

  "Persoonlijk een tegenvaller... vooral een verstedelijkt park waar middenin de gemeente Bredene een cultuurcentrum gebouwd heeft. Weinig ruimtelijke samenhang en nagenoeg geen aangename wandelfunctie: je loopt veelal tussen sport- en recreatievelden. Een negatief contrast met de mooie Duinbossen in De Haan"

Ligging en bereikbaarheid

't Paelsteenveld ligt in Bredene  in de onmiddellijke omgeving van de duin-polderovergang.

Ingang

Kapelstraat, 8450 Bredene

Openbaar vervoer

Dit domein is makkelijk te bereiken met de Kusttram: halte Campings of Renbaan. Meer info: www.delijn.be.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 2.2 (9 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2.4 (9 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.1 (8 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 1.5 (6 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3.3 (9 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2.6 (9 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt