26.06.2017

Meer dan twintig twitterende boswachters actief in Vlaanderen

Volg ze ook tijdens je vakantie!

Het aantal twitterende boswachters van het Agentschap voor Natuur en Bos groeit gestaag, want sinds dit jaar zijn ze al met meer dan twintig. Hou je van de kust of trek je tijdens vrije dagen liever de heide in? Volg dan de boswachter uit je favoriete Vlaamse vakantieregio, en blijf steeds op de hoogte van het laatste natuurnieuws. Of volg gewoon de boswachter uit je buurt natuurlijk. Ook vragen over het gebied kun je via Twitter aan de boswachters stellen.

Wil je eens iets anders zien dan het strand tijdens je kustvakantie? Volg dan boswachter Koen Maréchal op Twitter, die je alles vertelt over het Zwin en omstreken.  Voor wie vakantie viert aan de middenkust, is er boswachter Hans Vansteenbrugge, die paraat staat van de IJzermonding in Nieuwpoort tot aan de Duinbossen van De Haan. Verder het binnenland in kun je naar het Vloethemveld, waar boswachter Luc De Cat je twittergewijs op de hoogte houdt van alles wat leeft en beweegt.

Ook Limburg is een prachtige vakantiebestemming, al is het maar voor één dag of een weekendje weg. Voor het nieuws over het Nationaal Park Hoge Kempen kun je bij twitteraar en boswachter Steve Cox terecht, en voor de Wijers houdt Raf Spelkens zijn smartphone klaar. Eddy Ulenaers brengt verslag vanuit Bosland en sinds kort doet ook Dany Ruysen zijn duit in het zakje voor onder andere Mijnterril Beringen, Gerheserbossen en Grootdonckheide.

In Vlaams-Brabant krijgt Marc Struelens, boswachter in Heverleebos en Meerdaalwoud, Twitter-versterking van Dominique De Heyn en Chris Van den Bempt, twee boswachters die het Meerdaalwoud op hun duimpje kennen. Ook een citytrip Brussel kan eindigen in het groen. Rond de hoofdstad krijgt vaste Twitter-waarde Dirk Raes, een van de boswachters in het Zoniënwoud, gezelschap van Johan Bennekens, die naast een stukje Zoniënwoud ook instaat voor het druk bezochte Park van Tervuren. Regiobeheerder Wim De Maeyer is zowel in de Groene Gordel rond Brussel als in Antwerpen actief.

De bende twitterende boswachters uit Antwerpen barst bijna uit zijn voegen. Bart Hoeymans, onder andere van Wortel Kolonie en Het Merkske, Kris Eggers, van de Hoge Vijvers in Arendonk, en Wouter Huygens, onder andere van Peerdsbos en Park Vordenstein, tweeten al een tijdje over hun natuurgebieden. Zij worden nu bijgestaan door boswachters Luc Van Assche van Turnhout, Beerse en Vliegveld Weelde, Werner Van Hove van Zoerselbos en Kris Rombouts van de Melleput.

In Oost-Vlaanderen houdt Björn Deduytsche je al enkele jaren op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in de Vlaamse Ardennen. Een tijd geleden ging ook Jean-Pierre Niçaise met Twitter aan de slag zodat je nu via hem al het nieuws uit Buggenhoutbos, Parkbos Gent en het Stropersbos verneemt.