Minister Schauvliege ondersteunt parken en buurtnatuur met 450.000 euro

Projectoproep Natuur in je Buurt beloont 9 provinciale laureaten

maandag, 24 december, 2018

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege maakte vandaag de laureaten van de Vlaamse projectoproep Natuur in je Buurt bekend. Minister Schauvliege reserveerde in het kader van het programma Natuur in je Buurt van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) 450.000 euro voor duurzame groenprojecten in Vlaanderen.

Een professionele jury kende aan negen provinciale laureaten 50.000 euro toe voor de uitwerking van hun project voor meer en beter groen in een verstedelijkte omgeving.

In de Provincie Antwerpen zijn de gelukkigen de projecten ‘Blauwgroen PARK SOORT NATUURlijk!’ in Kontich en de vergroening van het marktplein als ‘sluitstuk van een groen dorpscentrum’ in Vorselaar. In de provincie Vlaams-Brabant valt het project ‘Natuurlijk avontuurlijk! Groene speelkansen’ in Hoegaarden in de prijzen. In West-Vlaanderen mogen de projecten ‘Speelbos Otegem’ in Zwevegem en ‘Landschapspark Noordlaan’ in Torhout op steun van de minister rekenen. In de Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt de minister het project ‘Zonnebloempark’ van de stad Gent en ‘Landschapspark Belzele-Overdam’ van de gemeente Evergem. In de provincie Limburg gaat de steun naar de projecten ‘Ontdek kasteelpark Fauconval: het groene eiland van Kortessem’ en ‘Duurzaam behoud van oude bomen binnen stedelijke omgeving’ van de stad Hasselt.

Met de projectoproep Natuur in je Buurt wil ik lokale besturen aanzetten om met kwaliteitsvolle, innovatieve groenprojecten van Vlaanderen een leefbare, groene regio te maken, zegt Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege. Alle laureaten van dit jaar pakken bijzonder actuele uitdagingen aan. Dat maakt van deze editie van de projectoproep een uitermate interessante editie, aldus minister Schauvliege.

Meer informatie:

  • Persinfo: Marie-Laure Vanwanseele – woordvoerder – 0499 86 51 58
  • Informatie over de projectoproep en de ingediende projecten: Agentschap voor Natuur en Bos - 02 553 81 02 – vragen naar Dieter Cuypers