Museumtuin van Gaasbeek vanaf 20 mei opnieuw open voor individuele bezoekers

maandag, 18 mei, 2020

Op woensdag 20 mei opent de Museumtuin van Gaasbeek opnieuw haar poorten. Van woensdag tot en met zondag kunnen bezoekers er het vakmanschap van groenten- en fruittelers uit onze streek ontdekken, zoals dat rond 1900 in kasteeltuinen werd toegepast. Vooral de indrukwekkende collectie leivormen geeft de Museumtuin wereldfaam.

In het kader van de Covid-19 richtlijnen voor Musea, is de tuin voorlopig enkel toegankelijk voor individuele bezoekers. Rondleidingen en gidsbeurten zijn zeker tot eind juni niet aan de orde.

Wim De Maeyer, regiobeheerder van Natuur en Bos: “De Museumtuin is één van de toeristische pareltjes van het Pajottenland. We zijn bijzonder blij dat we deze unieke plek opnieuw kunnen openstellen voor het publiek. Daarbij houden we uiteraard rekening met alle veiligheidsmaatregelen inzake Covid-19 en werd onder andere een maximum aantal bezoekers vastgelegd. Ook vragen we de bezoekers zich strikt aan de richtlijnen van onze toezichthoudende vrijwilligers te houden. De tuin is groot genoeg om het vooropgestelde aantal bezoekers op een aangename manier te ontvangen.” 

Bezoek is mogelijk van woensdag tot en met zondag, telkens van 10u tot 18u en kan je koppelen aan een bezoek van het kasteel van Gaasbeek, dat eveneens de deuren opent, of aan een bezoek aan de parken van Groenenberg of Gaasbeek.

Tickets dienen vooraf aangevraagd te worden voor een welbepaald bezoekmoment. Een ticket aanvragen kan telefonisch (02 351 01 30) of via e-mail (bezoek.gaasbeek@vlaanderen.be). Geef in de beide gevallen de gewenste datum van je bezoek op en ook het tijdstip waarop je wil komen. Er wordt dan samen met jou gekeken of er op dat moment nog bezoekers kunnen worden toegelaten. Is het aantal plaatsen al ingenomen, dan worden meteen een aantal alternatieve momenten voorgesteld.

Betaling en afhaling van je ticket gebeurt zoals gewoonlijk nog steeds aan de balie van het kasteel van Gaasbeek.

Meer info vind je op www.museumtuingaasbeek.be.

Je kan de Museumtuin ook volgen op Facebook www.facebook.com/museumtuin.gaasbeek of via Instagram www.instagram.com/museumtuingaasbeek.

Zo blijf je steeds op de hoogte van het reilen en zeilen in de tuin.