Nieuwe natuur dankzij Landschapsfonds Westhoek

donderdag, 29 november, 2018

Vorige week werd het pilootproject Landschapsfonds Westhoek gelanceerd. Tot 15 januari kunnen burgers, verenigingen, landbouwers… zelf voorstellen indienen om kleinschalige natuur- en landschapsprojecten in de Westhoek te realiseren. De financiering gebeurt via crowdfunding, sponsoring van bedrijven en inbreng van onder andere het Agentschap voor Natuur en Bos. Zo zoekt ons agentschap nieuwe mogelijkheden om samen met anderen natuur te maken. Dit pilootproject loopt gedurende zes maanden. Als het initiatief een succes is, kan het verlengd worden en in andere regio’s getest worden.

Het Regionaal Landschap Westhoek draagt tot € 5.000 bij aan een crowdfundingcampagne voor een groen initiatief in de Westhoek. Daarbij treden het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en bedrijven uit de Westhoek op als partners.

Heb jij een voorstel? Een buurttuin uitbreiden, een groen speelelement om de hoek, een vlindertuin aanleggen, een boomgaard of klein bosje aanplanten…? Meld je voor 15 januari 2019 aan en maak kans op een bijdrage tot € 5.000.

Hoe ga je aan de slag?

  1. Maak een campagnepagina aan voor 15 januari 2019.
  2. Binnen de week krijg je feedback van het Regionaal Landschap Westhoek. We geven, waar nodig, nog wat tips om je initiatief te verfijnen.
  3. Eind januari 2019 woon je samen met de andere deelnemers een workshop bij om vlot en efficiënt je crowdfundingcampagne op te zetten. Bij crowdfunding spreek je je eigen netwerk aan om te investeren in jouw project.
  4. Uiterlijk 15 februari 2019 beslist de jury of je al dan niet een bijdrage vanuit het Landschapsfonds Westhoek ontvangt.
  5. Vanaf 20 februari loopt de crowdfunding. Wanneer je alle centen verzameld hebt, kun je met jouw groen initiatief aan de slag!

Interesse? Lees hoe alles in zijn werk gaat via www.rlwesthoek.be/landschapsfonds of contacteer het Regionaal Landschap Westhoek via nele.saint-germain@rlwesthoek.be of 0471/42 22 09.

Het landschapsfonds Westhoek is een initiatief van het Regionaal Landschap Westhoek, de provincie West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen, het crowdfundingplatform Voor je Buurt en wordt gesteund door het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij.