04.10.2015

Ontdek het ANB tijdens Open Bedrijvendag

Op zondag 4 oktober opent het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) zijn deuren tijdens de Open Bedrijvendag. Dit jaar staat de sector van de bio-economie in de kijker.

Als producent van gemiddeld 100.000 m³ hout per jaar, afkomstig uit 40.000 ha bossen, kan het Agentschap voor Natuur en Bos niet ontbreken in de lijst van deelnemende bedrijven. Het ANB neemt deel samen met inverde, dat jaarlijks de openbare houtverkopen voor het Agentschap voor Natuur en Bos en de lokale besturen organiseert.

Op Open Bedrijvendag leiden boswachters van het Agentschap en lesgevers bosbeheer van inverde je rond in Domeinbos Heiwijk in Zutendaal. Ze tonen de hele cyclus van bosbeheer en de bijhorende bosexploitatie.

Je ziet hoe een aannemer bomen oogst en maakt van dichtbij mee hoe we bomen planten, vellen en uit het bos slepen. Maak kennis met verschillende kwaliteiten hout en de mogelijkheden van biomassa. Leer berekenen hoe hoog een boom is en leer van de boswachter welke bomen mogen gekapt worden om plaats te maken voor andere bomen en meer natuur in onze bosgebieden. Kom oog in oog te staan met grotere en kleinere machines die in onze natuur worden ingezet. Kinderen kunnen boomklimmen en op de foto met enkele natuurhelden. Wie goed oplet en enkele vragen juist beantwoordt, maakt kans op een overnachting voor twee personen in een van de domeinen van het Agentschap voor Natuur en Bos!

Graag heten we je van harte welkom op zondag 4 oktober (10u tot 17u) in het domeinbos Heiwijk in Zutendaal. 

We voorzien een ruime parking in de Leutsestraat 34 in 3690 Zutendaal. Er is mogelijkheid tot een hapje en een drankje na je ontdekkingstocht door het bos.