Proef eens van Natuurlijk Goed

dinsdag, 26 maart, 2019

De Vlaming lijdt meer dan ooit aan NDD, Nature Deficit Disorder ­oftewel een chronisch tekort aan ­Natuur. Dat blijkt uit tal van wetenschappelijke studies. Gevolgen hiervan: we zijn lusteloos en rusteloos, kortom we voelen ons niet goed in ons vel. De natuur is hiervoor het perfecte medicijn, als oase van rust of als plek om te her­bronnen en energie te tanken. Tal van mensen zijn zich daar nog niet van ­bewust. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid wil daar met concrete ­projecten en een campagne iets aan doen. Proef de Vlaamse natuur, letterlijk én figuurlijk in een kopje thee.

Dat de natuur een positief effect op je gezondheid heeft, staat niet meer ter discussie. Daarom is het ­dringend tijd om de natuur als medicijn verder uit te bouwen. De natuur is goed voor je lichaam, je geest en je portemonnee. Het is natuurlijk goed, dichtbij en helemaal voor jou en je gezondheidskuur. Met een symbolisch kopje Vlaamse T_ waarbij je de natuur kan proeven, start Natuur en Bos een ­campagne en lanceert ze een aantal concrete projecten.

Natuuroases

Je hoofd staat nooit stil. Met vaak stress en vermoeidheid als gevolg. En soms kan het zelfs in de natuur gezellig druk zijn, waardoor je niet tot rust kan komen. Daarom lanceert Natuur en Bos de natuuroases. Dat zijn stukjes stille natuur waar je volledig tot rust komt. Zonder smart­phone, lawaai en drukte. Sluit je ogen, zet je zintuigen op scherp en voel de stress wegglijden. Binnenkort zal je in zes domeinen van ­Natuur en Bos een natuuroase terug­vinden. Bedoeling is natuurlijk dat het er veel meer worden. ­Tijdens een wandeling van ongeveer 2 kilometer kom je op drie plekken elementen tegen die je toelaten om een echt bosbad te nemen. De ­natuuroases komen in het ­Zoniënwoud (Hoeilaart), ­Heverleebos (Heverlee), ­Eversambos (Stavele), Bosland (Pelt) de Lisdodde (Kallo) en in het Stropersbos (Stekene).

Wachtkamer in de natuur

Wachten in een ziekenhuis is nooit leuk. Waarom dan niet die vier kale muren en het rijtje stoelen omruilen voor een ­plekje in de natuur? Zo zakt je ­stressniveau vanzelf. AZ Sint-Lucas in Brugge bijt de spits af. Geen zin om binnen met je vingers te draaien? Trek dan naar het bos ernaast.

Me-time in het Snoezelbos

Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen, van ­ontdekken en tot rust komen. Met als doel om alle zintuigen te ­prikkelen, weg van alles en in een geborgen omgeving. Natuur en Bos creëert snoezelbossen in de buurt van ziekenhuizen en zorg­instellingen. Afgesloten voor het ­brede publiek en zo een veilige ­omgeving voor mensen met een mentale beperking of ­gedragsstoornis. Je vindt al een snoezelbos in Covida, een voorziening in Hasselt voor personen met een verstandelijke beperking.

De kleine wildernis

In elke dorps- of stadskern liggen er wel een paar stukken grond braak – kostbare stukken, vaak maar een tennisbaan groot, met een enorm potentieel. Daarom wil Natuur en Bos zo veel mogelijk braak­liggende gronden laten openstellen voor het publiek. Om in te spelen, leren en ravotten, vlak bij je thuis. De eerste kleine wildernis wordt dit voorjaar gerealiseerd in Lommel.

Kopje T_

We brengen een heerlijke T_ op de markt. Een kruideninfusie met 100% kruiden van bij ons. De opbrengst van de verkoop investeren we in natuuroases, stukjes rustgevende natuur. Een zen-momentje thuis en een zen-momentje buiten. Dus ­geraak je eens niet buiten, ga voor de ­“second best option” en drink een ­heerlijk kopje T_.