Ravot je rot in Vleteren

maandag, 28 september, 2020

Tijdens de Week van het Bos proberen we zoveel mogelijk kinderen naar buiten te krijgen om te genieten in de natuur. Want geef toe, een betere plek om te spelen is er niet. Ook in Vleteren hebben ze die boodschap begrepen en zetten ze de kinderen aan om in de natuur te ravotten. Daarvoor werd een speelzone vernieuwd en een heus Multimovepad ingericht.

Speelzone in Wippehoek

De oude speelzone kreeg een facelift en werd ingericht met allerhande spelelementen zoals speelbuizen, stappalen en een labyrint. Om jong en oud kennis te laten maken, worden op zondag 11 oktober van 14u tot 17u een resem activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen er knutselen, spelen en luisteren naar verhalen. Voor de volwassenen is er om 15 uur een begeleide tocht van 4 kilometer. Alles is gratis, maar wegens de COVID-maatregelen is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via https://rlwesthoek.bookfast.me/.

Het initiatief is een organisatie van: Regionaal Landschap Westhoek, gemeente Vleteren, milieuraad Vleteren, Natuur en Bos, Provincie West-Vlaanderen. 

Multimovepad in de Sixtusbossen

Vanaf 11 oktober kan je in de Sixtusbossen ravotten op het Multimovepad. Dit bewegwijzerde pad is een ideale mix van bewegen, spelen en natuurbeleving. Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen de kinderen uit om samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij verschillende bewegingsvaardigheden in te oefenen. Start is voorzien op de parking aan de Sixtusbossen (hoek Leeuwerikstraat – Canadaweg). Eén lus van dit Multimovepad doorkruist de Sixtusbossen terwijl de andere lus door het mooie kasteeldomein De Lovie gaat.

Het Multimovepad is een realisatie van Natuur en Bos, De Lovie vzw, de openbare besturen van Vleteren en Poperinge en Sport Vlaanderen.