Scholen helpen mee aan bosuitbreiding aan het Drongengoed

dinsdag, 19 februari, 2019

Vandaag, dinsdag 19 februari 2019 werd acht hectare nieuw bos aangeplant in het Drongengoed. 300 leerlingen van basisscholen uit Maldegem en Aalter (Knesselare) en de Tuinbouwschool van Melle staken samen met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid de handen uit de mouwen om 20.000 bomen en struiken te planten. 

Er werden verschillende soorten kleine boompjes en struiken aangeplant: dit van zomereik, zwarte els, linde, haagbeuk, berk, lijsterbes over struiken zoals meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos, hazelaar, hulst.  Door deze bosaanplanting wordt de bestaande boskern Drongengoedbos versterkt en leggen we verbindingen met het Koningsbos ten zuiden van de Urselseweg. Met deze plantacties geven we ook invulling aan de realisatie van de natuurdoelen die voor de ruime regio van het Drongengoed voorop staan. Naast de realisatie van enkele heidekernen, wordt ook de aanleg van grotere en structuurrijkere bossen voorzien.

Deze 20.000 bomen en struiken zijn een mooie bijdrage aan de totale bosuitbreiding die Natuur en Bos afgelopen plantseizoen realiseerde. Niet minder van 500.000 boompjes, een half miljoen!, gingen tijdens het najaar 2018 en voorjaar 2019 de grond in op tal van plaatsen in Vlaanderen nabij bestaande bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos.