Currently, there is no weather information available.

Noordheuvel

2.489795
  • 2.555555
  • 2.666665
  • 3.42857
  • 1.625
  • 2.142855
  • 2.555555
  • Overzicht
  • Commentaren (0)
  • Praktische info

#noordheuvel

Noordheuvel vormt samen met De Kuyck een boscomplex in een overwegend agrarisch gebied. Natuur en Bos kocht in 1990 het bos van de familie Van der Voordt. Rond 1900 beboste Theofiel Van der Voordt zijn nieuwe eigendom dat vooral bestond uit heide en bouwland. Wandelaars en ruiters kunnen hier genieten van de natuur op de voorziene paden, onderweg zijn er verschillende zitbanken en picknickplaatsen. Honden en hun baasjes kunnen ravotten in de hondenzone. In de rest van het gebied moeten honden aan de leiband. Kinderen kunnen spelen in een grote speelzone. Voor ieder wat wils.

De troeven

Toon meer informatie

Paradijs voor kikkers, padden en salamanders

De droge tot matig droge zandgrond is een zeer goede bosgrond, hier vooral bezet met loofhout. Hier en daar zijn mooie groepen stekelvarens en mos te vinden. De relatief oude bomen, 120 jaar, zijn aantrekkelijk voor holenbroeders zoals zwarte specht, kauw, mees, boomkruiper, bonte vliegenvanger en bosuil. Ook de eekhoorn vindt hier volop voedsel. De amfibieënpoel is dan weer de ideale plek voor kikkers, salamanders, padden maar ook voor vele insecten. Nieuwsgierig naar verschillende natuurweetjes, wandel dan zeker eens langs het bosleerpad.

 

 

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Noordheuvel ligt in de gemeente Wuustwezel.

Parking

De Parking ligt aan de ingang van de Ertboringenweg.

Ingang

Ertboringenweg, 2990 Wuustwezel

Met openbaar vervoer

 

Met de fiets

Noordheuvel ligt tussen fietsknooppunt 5 en 6.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 2.6 (9 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2.7 (9 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.4 (7 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 1.6 (8 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2.1 (7 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2.6 (9 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?