Currently, there is no weather information available.

Poortersbossen

3.3617
 • 3.666665
 • 4.25
 • 3.142855
 • 3.375
 • 2.833335
 • 2.77778
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#poortersbossen

De Poortersbossen liggen in Puurs-Sint-Amands in de vallei van de Molenbeek. De vallei van de Molenbeek meandert nog vrij natuurlijk en is ook een overstromingsbuffer voor natte winters. In de vallei komt historisch permanent grasland, talrijke oude landschapselementen en bossen en struwelen voor. Het gebied is nog in volle ontwikkeling en zal er alleen nog maar mooier op worden. Voorlopig kan je er al een kleine wandeling maken. En kom ook eens het junglepaadje testen.

De troeven

 • Oude knotwilgen
 • Junglepaadje voor avonturiers
 • Rustig gebied
 • Multimove pad (gepland 2021)
Toon meer informatie

Van akker naar bos

Het gebied van de Poortersbossen is volop in ontwikkeling, maar je vindt er nog overblijfselen van het oude landschap met natte stukken, beekjes, loopjes omzoomd door (knot)wilg en els. Op dit moment (zomer 2020) zijn de Poortersbossen zelf beperkt toegankelijk en vind je er vooral verlaten maisakkers die we ingezaaid hebben met een granen/akkerbloemen mengsel. In de winter van 2020/2021 zal er 7 hectare bos aangeplant worden met hoofdzakelijk wintereik.

In de ruige stukken vinden nog heel wat dieren een schuilplek, de meest opvallende is ree. Ook ijsvogel kan je er regelmatig spotten. Ons Agentschap heeft dit gebied onlangs kunnen aankopen van een jachtgroep, de jacht is nog toegestaan tot eind 2024. Je vindt er daarom nog heel wat van hun materiaal.

 • Wandelroute

  Kleine wandeling in het gebied, volg de gele tekens.

  zie kaartje
 • Junglepaadje

  Volg het paadje in de wilgenjungle en vind je weg terug.

  zie kaartje
 • fietsroute

  Het gebied ligt vlakbij fietsroutenetwerk en je kan er ook door fietsen.

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Poortersbossen liggen in Puurs-Sint-Amands. 

Ingang

Letterheide, 2870 Puurs-Sint-Amands

Met de fiets

Molenstraat Puurs-Sint-Amands: Parking Landschapspark Puurs (Fort van Liezele): vandaar kan je met de fiets het hele gebied ontdekken. De ingang van het gebied ligt tussen fietsknooppunt 85 en 81

Met het openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde station: Puurs. Met de bus kan je dan naar Poortersbossen. Afstappen aan halte Letterheide/Haagstraat. 

Met de auto 

Parking  Molenstraat Puurs-Sint-Amands: Parking Landschapspark Puurs (Fort van Liezele)

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 3.7 (9 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 4.3 (8 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.1 (7 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 3.4 (8 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2.8 (6 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2.8 (9 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?