Currently, there is no weather information available.

Teunenberg

3.255815
 • Antwerpen: risicocode ORANJE - hoog gevaar, wees voorzichtig!

  Lees meer

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
 • 3.3
 • 3.555555
 • 2.8
 • 2.875
 • 3
 • 3.714285
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

Teunenberg (60 hectare) is een oude militaire basis die geleidelijk transformeert naar een groen bosgebied waar het fijn vertoeven is voor mens en dier. Bossen en heide wisselen elkaar af. Hier en daar zijn open plekken het speelterrein van fluitende vogels en rondfladderende libellen en vlinders.

 

De troeven

 • Oude legerbasis
 • Heel afwisselend gebied
 • Twee speelzones in het gebied
Toon meer informatie

Fauna en Flora

Het grootste deel van Teunenberg bestaat uit naaldbossen. Die vormen we geleidelijk om tot gemengde naald- en loofbossen zodat de biodiversiteit in het bos toeneemt. Tussen 2005 en 2009 braken we een groot deel van Teunenbergs militaire infrastructuur af. Waar tot voor kort betonnen loodsen en parkings waren, ontwikkelt zich nu een mooie heide met waardevolle heischrale graslanden.

Langs een aantal wegen in Teunenberg ontwikkelen we gevarieerde bosranden. Zo ontstaat er een verbinding tussen de verschillende open plekken in het bos. Deze open plekken zijn interessant voor allerlei planten en dieren. Vogelsoorten als boomleeuwerik en boompieper, maar ook allerlei vlinders en insecten profiteren van deze zonnige en warme plekken.
 

Geschiedenis

De Belgische staat onteigende Teunenberg in 1952 en gebruikte het als legerbasis. In 1996 kocht het Agentschap voor Natuur en Bos Teunenberg aan.
 

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Teunenberg ligt in de gemeente Olen, op de grens met Westerlo.

Ingang

Boerenkrijglaan, 2250 Olen

Openbaar vervoer

Je kan de bus 540 nemen, afstappen aan halte Bulestraat. Vandaar is het nog 850 meter naar de ingang van Teunenberg. Plan je route via www.delijn.be 

Met de fiets 

Knooppunt 65 passeert langs het gebied. Plan je route via www.fietsnet.be

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 3.3 (10 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 3.6 (9 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2.8 (5 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2.9 (8 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3 (4 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 3.7 (7 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt