Jongen aan het vissen

Hengelwater

Ongeveer 60.000 hengelaars slaan hun hengel uit in Vlaamse openbare wateren: ruim 18.000 ha hengelplezier voor jong en oud! 

Op onze belevingskaart vind je de vele visplaatsen in onze natuurgebieden (enkel openbare wateren waar je met een Vlaams visverlof mag vissen), met voor elk hengelwater informatie over lokale toegangsregels, nachtvisserij en het vissen in de periode van 16 april tot en met 31 mei. Typ de gemeente in het zoekvenster rechtsboven. Als je op het visicoontje klikt, verschijnt links een venster met alle informatie en zie je ook over welk hengelwater het gaat. 

Bekijk je het liever op papier? Raadpleeg de pdf's van provinciale en regionale hengelkaarten of vraag een gedrukte versie aan op onze dienstensite >

Wie in Vlaanderen wil vissen, moet uiteraard de visserijregels respecteren. Lees daarom voor je gaat vissen het Vlaams visreglement nauwkeurig na en zorg ervoor dat je een visverlof hebt.

De belevingskaart wordt regelmatig geactualiseerd. Als er bepaalde gegevens of hengelwateren ontbreken, kun je dat melden via visserij.anb@vlaanderen.be