Currently, there is no weather information available.

Bolkse Beek

2.565215
 • 3.5
 • 2
 • 2.5
 • 2.5
 • 2
 • 3
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#bolksebeek

De Bolkse Beek ligt in Rijkevorsel en is ongeveer 20 hectare groot. Het gebied bestaat uit een mooi, gevarieerd landschap. Graslanden en een vijver zijn omgeven door houtkanten en bossen. Ideaal om even door te wandelen en te genieten van de rust. 

De troeven

 • Rustig gebied
 • Ideaal om vlinders te spotten
 • Gebied met speenkruis, bosanemoon en klaverzuring
Toon meer informatie

Fauna en flora

De bossen bestaan zowel uit naald- als loofbos. Vooral het loofbos is de moeite waard. Het is een gevarieerd bos met vooral zomereik, de struiklaag bestaat uit hazelaar en haagbeuk. In het voorjaar bloeien bosanemoon, speenkruid en witte klaverzuring. Het gebied is rijk aan broedvogels zoals de wielewaal, buizerd, bosuil, boomklever en verschillende soorten spechten. De natuurlijke graslanden zijn ideaal voor tal van insecten waaronder verschillende dagvlinders. In het voorjaar springen de oranjetipjes in het oog, in de zomer kom je hoofdzakelijk (oranje en bruine) zandoogjes tegen. De graslanden zijn rijk aan plantensoorten zoals moeraswalstro, egelboterbloem, kale jonker, dotterbloem en echte koekoeksbloem.

Wandelen in alle rust

Het gebied is toegankelijk voor wandelaars. Door de Bolkse Beek loopt een wandelpad (deel van het Keirschotpad), het is geen wandellus. Op de vijver is vissen niet toegestaan.

 • Wandelroute

  Door de Bolkse Beek loopt een wandelpad (deel van het Keirschotpad), het is geen wandellus.

  Keirschotpad

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

De Bolkse Beek ligt in Rijkevorsel

Ingang

Keirschothoeveweg , 2310 Rijkevorsel

Met de auto

Je kan het gebied bereiken via de Keirschothoeveweg of via de Koestraat. Het gebied is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. 

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 3.5 (4 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2 (4 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2.5 (4 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2.5 (4 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2 (4 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 3 (3 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?