Currently, there is no weather information available.

Cruysveld

2.25
 • 2
 • 2
 • 1
 • 2
 • 4
 • 2
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#cruysveld

Cruysveld (26 ha) maakt deel uit van een groter boscomplex tussen Bevel en Herenthout. Wandelaars en fietsers zijn hier welkom. Wil je nog meer natuur, dan is Kruiskensberg een mooi verlengstuk van je tocht.

De troeven

 • Rustig bosgebied
 • Wandelnetwerk Kempense Netevallei
 • Ideaal te combineren met andere gebieden in de buurt
Toon meer informatie

Fauna en flora

Cruysveld bestaat vooral uit grove den en Amerikaanse eik. Amerikaanse eik is een exoot,  een soort die hier van nature niet voorkomt. Samen met andere exoten zoals Amerikaanse vogelkers zullen ze uit het bos verwijderd worden. Geleidelijk vervangen we ze door inheemse soorten zoals zomereik wat de ecologische waarde van het bos flink zal vergroten. Het vele dood hout biedt woon- en eetgelegenheid aan zwammen, planten, insecten en andere dieren.

Wandelaars en fietsers zijn welkom op de aangeduide wegen. Wil je nog meer natuur, dan is Kruiskensberg een mooi verlengstuk van je tocht.

 

 

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Cruysveld ligt in Nijlen, tussen Bevel en Herenthout en maakt deel uit van een groter boscomplex

Ingang

Kruiskensbaan, 2560 Nijlen

Openbaar vervoer

Vanaf het station van Nijlen kan je bus 151 nemen en afstappen aan halte Bevel Steynhoven.

Met de fiets

Traject tussen knooppunten 41 en 34 passeert langs het gebied.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 2 (3 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2 (3 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 1 (2 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2 (2 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2 (3 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?