Currently, there is no weather information available.

Den Aerd

2.69697
 • 2.857145
 • 2
 • 3.166665
 • 3
 • 2.2
 • 2.75
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#denaerd

Den Aerd is ongeveer 30 hectare groot, waarvan 18 hectare bestaat uit een grote zandwinningsput. Die put is ontstaan tijdens de werken aan de E-10 snelweg (nu E-19), die in 1972 werd opengesteld. De rest van het gebied bestaat uit bos, struweel en grasland. Je kan er ruiteren en wandelen maar het is vooral in trek bij vissers.

De troeven

 • Vissersparadijs
 • Vogelrijk gebied
 • Wandelen en ruiteren
Toon meer informatie

Vogelrijk gebied

Het gebied is belangrijk voor overwinterende en doortrekkende vogels. Jaarlijks overwinteren er op en langs de vijver tot 1000 watervogels. Voor het grootste deel betreft het wilde eend en in mindere mate krakeend, kuifeend, meerkoet en verschillende meeuwensoorten. In het vroege voorjaar is het gebied belangrijk voor doortrekkende steltlopers. De stenen aan de oostzijde van de plas worden gebruikt als slaap- en verzamelplaats. Enkele honderden steltlopers kan je dan terugvinden waaronder veel scholeksters, grutto’s en kieviten. Een deel van deze steltlopers blijven tijdens het broedseizoen in de omgeving aanwezig en broeden in het omliggende landbouwgebied. De belangrijkste broedvogels zijn verschillende koppeltjes fuut, het ijsvogeltje en enkele struweelsoorten zoals spotvogel en grasmus.

Wandelen, ruiteren maar vooral vissen

Er is een wandel- en ruiterpad voorzien maar vooral vissers hebben het naar hun zin aan Den Aerd. De wet op de riviervisserij is van toepassing op deze plas. Er mag niet gevist worden met bootjes of ‘belly boats’. Het gebruik van voerbootjes is wel toegestaan.

 

 • Wandelroute

  Aangeduid wandelpad.

  Kaart
 • Ruiterpad

  Aangeduide ruiterpad.

  Kaart
 • Visplaats

  De wet op de riviervisserij is van toepassing op deze plas. Er mag niet gevist worden met bootjes.

  Kaart

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Den Aerd is ongeveer 30 hectaren groot en ligt in Minderhout (Hoogstraten)

Ingang

Achteraard , 2322 Minderhout

Openbaar vervoer

Den Aerd is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 2.9 (7 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2 (5 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.2 (6 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 3 (6 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2.2 (5 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2.8 (4 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt