11 °C
licht bewolkt
licht bewolkt

Grandvalbos

1.5
 • 1.5
 • 1.5
 • 1
 • 2
 • 1
 • 1.5
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Bezoekerscentrum
 • Praktische info

#grandvalbos

Wie het Bos van Grandval betreedt, bezoekt eigenlijk een overblijfsel van wat ooit een uitgestrekt bosgebied was tussen Kortrijk en de Vlaamse Ardennen. Gezien dit kleine natuurgebiedje ietwat in de hoogte ligt, kijk je er neer op de charmante West-Vlaamse dorpjes Sint-Denijs, Helkijn en Kooigem. Akkers en weiden domineren het landschap.

De troeven

 • Voorjaarsbloeiers
 • Landschap beleven
 • Even halt houden
Toon meer informatie

 Wie houdt van bloemen, kan in het 4,29 hectare grote Grandvalbos heel wat ontdekken. De tapijten wilde hyacint die er in het voorjaar uitbundig bloeien zijn een must voor elke wandelaar. De prachtige hemelsblauwe bloemen contrasteren in al hun glorie met de frisse grasvormige bladeren. Later op het jaar komen daar nog eens de welig geurende en bloeiende kruiden bij, zoals de gevlekte aronskelk, muskuskruid, grote muur en kruipend zenegroen.
Groot is het Grandvalbos niet, maar als je er voorbijkomt, loont het zeker de moeite om even halt te houden. Kom je tijdens het juiste seizoen, dan staat je een echt kleuren- en geurenparadijs te wachten!

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHAThis question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

De Gavers

Het provinciedomein De Gavers is meer dan alleen maar een groene long in de regio Zuid-West-Vlaanderen. De Gavers is een Sport- en Natuurcentrum met een uitgebreid aanbod aan milieueducatieve en sportieve activiteiten. Een bijzondere omgeving waar elke recreant, natuurliefhebber en sportieveling z’n gading vindt.
Je kan elk hoekje van het domein ontdekken via de talrijke wandel-, ruiter-, fiets- en mountainbikepaden. Daarnaast is er voor scholen en groepen een uitgebreid aanbod aan verschillende natuureducatieve modules over onder andere bijen, water…
Maar ook voor avontuurlijke sportactiviteiten is men op de Gavers aan het juiste adres. Zo kan je er surfen, zeilen en kajakken of kan de avonturier zich uitleven op touwenparcours, klimmuur, …

De Gavers ligt op 16 km van het Grandvalbos.

Ligging en bereikbaarheid

Het Grandvalbos ligt ietwat in de hoogte waardoor je neerkijkt op de charmante West-Vlaamse dorpjes Sint-Denijs, Helkijn en Kooigem. 

Ingang

Grote Dalestraat, 8554 Zwevegem

Openbaar vervoer

Bushalte Sint-Denijs Wittostraat ligt op 1 km van het Grandvalbos. Meer info: www.delijn.be.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 1.5 (2 votes)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 1.5 (2 votes)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 1 (1 vote)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2 (2 votes)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 1 (1 vote)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 1.5 (2 votes)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?