Currently, there is no weather information available.

Het Stort

5
 • Limburg: risicocode GEEL - gevaar, wees voorzichtig!

  Lees meer

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
 • 5
 • 5
 • 5
 • 5
 • 5
 • 5
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#hetstort

Dit domeinbos heeft zijn naam te danken aan de aanleg van het Kanaal Bocholt-Herentals in de jaren 1840-1850. De uitgegraven grond van het kanaal werd aan beide kanten gestort. Hierop werden bossen aangeplant van gewone den. Later werden deze omgevormd naar Corsicaanse dennen. Dit maakt dat Het Stort het oudste domeinbos in Vlaanderen is.

De troeven

 • Aangenaam gebied voor recreatie: vissen, wandelen, fietsen
 • Onderdeel van Bosland
 • Belangrijke verbinding tussen grote boscomplexen
 • Aanwezigheid van ree en nachtzwaluw
Toon meer informatie

Hotspot voor recreatie

Het Stort is ongeveer 155 hectare groot en is gelegen in de stad Lommel langs het kanaal Bocholt-Herentals. Het gebied vormt een belangrijke verbinding voor de omliggende grotere boscomplexen waaronder de Sahara, Riebos, Bleekerheide en Heuvelse Heide. Het maakt dan ook deel uit van het grotere Bosland, het grootste en meest kindvriendelijke natuurproject van Vlaanderen.

Het gebied is ontzettend geliefd bij de omwonenden vandaar de zelf ontstane wandelpaden. Zoek je het iets ruiger? Dan kan je hier je hart ophalen op de heuvelachtige MTB-route die door het gebied loopt. Vissen is toegestaan, indien je in het bezit bent van een visverlof.  Het kanaal is een topwater voor karpers, maar snoekbaars, zonnebaars en blankvoorn vind je er ook terug.

Leefgebied voor de nachtzwaluw

De nachtzwaluw voelt zich hier helemaal thuis omwille van de uitgestrekte dennenbossen. Ook de ree vertoeft hier graag. Ze trekken van hieruit van het ene boscomplex naar het andere.

 

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Het Stort is een domeinbos van 135 ha groot, gelegen in de gemeente Lommel

Ingang

De Blauwe Kei 3920 Lommel, 3920 Lommel

Met het openbaar vervoer:

Het dischtsbijzijnde station is dat van Lommel. Meer info vind je op: www.belgiantrain.be.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 5 (1 stem)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 5 (1 stem)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?