Currently, there is no weather information available.

Krommebeekbos

2.583335
 • 4
 • 1.5
 • 2.5
 • 3.5
 • 2
 • 2
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#krommebeekbos

Het Krommebeekbos is één van de nieuwe stadbossen van Roeselare. Hoewel kleiner dan het Bergmolenbos, is het zeer centraal gelegen tussen het station van Roeselare en Beveren. In Beveren sluit het aan bij het sportcomplex en het Pastoorsbos. Het Pastoorsbos is een oud parkbos dat in 2009 met de steun van Natuur en Bos heringericht werd tot een plek vol natuurbeleving en speelmogelijkheden.

De troeven

 • Speelbos
 • Bos en natuur aan de rand van de stad
Toon meer informatie

De stadsbossen van Roeselare

De laatste decennia is het aanzien van de extreem bosarme streek rond Roeselare veranderd. In Lichtervelde werd het oude bosgebied van de Huwynsbossen terug bebost, in Izegem werd het Rhodesgoed beplant, in Moorslede zijn de Vierkaven aangelegd en ten zuiden van Roeselare zag het nieuwe Bergmolenbos het licht in de buurt van het oude parkbos ‘Sterrebos’.  Geen enkel van deze bossen ligt echter zo centraal tussen de bewoning van de Roeselarenaars als het nieuwe Krommebeekbos.

In het Krommebeekbos kun je genieten van het gezang van typische boszangvogels zoals de fitis, braamsluiper en rietgors. De pinksterbloem, klein hoefblad en koekoeksbloem zorgen voor kleur in het bos

Het Masterplan

In 2012 werd een masterplan opgemaakt om te bepalen hoe het Krommebeekbos er moet uitzien in de toekomst. Het totale bos wordt ongeveer 30 hectare groot. Begin 2020 werd 16 hectare aangekocht en grotendeels beplant met de enthousiaste medewerking van de Roeselaarse bevolking. 
Naast de gewone wandelpaden komt er ook een natuurlooppad van 5 km lang. Naast de Krommebeek loopt het fietsnetwerk. Het fietspadennetwerk wordt uitgebreid zodat er een vlotte, veilige fietsverbinding ontstaat voor de bewoners van Beveren naar het centrum.

Naast het Pastoorsbos in het noorden (Beveren) wordt het Krommebeekbos als één groot speelbos opengesteld.

 

 • Wandelroutes

  Er zijn verschillende wandellussen mogelijk langs wandelpaden en openbare wegen.

 • Fietsknooppunten

  Het Krommebeekbos ligt tussen fietsknooppunten 26, 54 en 62.

  Fietsnet
 • Speelbos

  Naast het Pastoorsbos wordt het Krommebeekbos als één groot speelbos opengesteld.

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ingang

Beversesteenweg, 8800 Roeselare

Openbaar vervoer

Bushalte Beveren Roeselare ligt vlak bij de ingang in de Beversesteenweg. De halte Roeselare Herentalslaan ligt op 600 meter van de ingang in de Beverseaardeweg. De halte Roeselare Wetterenstraat ligt vlak bij de ingang in de Ardooisesteenweg. Meer info: www.delijn.be.

Het station van Roeselare ligt op 1,2km van de ingang in de Ardooisesteenweg. Meer info: www.belgiantrain.be.

 

 

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 1.5 (2 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2.5 (2 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 3.5 (2 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2 (2 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2 (2 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?