Ontdek de Multimovepaden!

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving. Beide agentschappen willen kinderen terug naar buiten om er te gaan ravotten. Zowel bewegen als de natuur zijn immers goed voor de gezondheid.

Daarom creëerden ze het Multimovepad, een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen kinderen uit om samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij twaalf bewegingsvaardigheden in te oefenen. De Multimovepaden zorgen voor een optimale (natuur)beleving en laten kinderen volop bewegen en ravotten. Want bewegen is gezond … en al zeker in de natuur!

Uiteraard is het ook gewoon als wandelpad te gebruiken. Ideaal voor ouders en begeleiders die even de benen willen strekken. De Multimovepaden zijn gratis toegankelijk tussen zonsopgang en -ondergang en staan te popelen om jullie te ontvangen.

Kort samengevat:

  • Bewegwijzerd beweegpad in het bos of in een park
  • Natuurlijke hindernissen en houten constructies op kindermaat (3-12 jaar)
  • Attracties, speels, uitdagend, natuurlijk en duurzaam


Ravot er dus als de bliksem op los langs een van de reeds gerealiseerde Multimovepaden:

Antwerpen

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen


Nog meer inspirerende speelzones in de natuur >
 


Wil je zelf een Multimovepad aanleggen?

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen steden en gemeenten, en andere overheden, helpen om de (groene) openbare ruimte beweegvriendelijk in te richten. Daarom lanceerden beide agentschappen een draai- en inspiratieboek om zelf een Multimovepad aan te leggen. Naast dit draaiboek vol tips en ideeën zullen we ook de nodige bewegwijzering, plaatjes, een startzuil en promomateriaal ter beschikking stellen.