Rietveld Kallo-Groot Rietveld
Naar Vlaamse normen is dit een rietland van ongezien formaat. In het Rietveld Kallo duik je via steigers het gebied in. Een hooggelegen vogelkijkwand biedt je een integraal uitzicht over het gebied. In het Groot Rietveld verschaffen de vlierstruiken op de dijken dan weer voldoende beschutting om ongezien te kunnen kijken en luisteren naar al wat leeft in het riet.
- Paradijs voor bedreigde moeras- en zangvogels
- Toplocatie voor een vogelspotavontuur
- Konikpaarden bewonderen
- Restanten van de verdedigingslinie rond Antwerpen
130 cm spanwijdte
Er broeden bruine kiekendieven in de rietvelden. Hun dagelijkse kost 'kuikens' zoeken ze in braakliggende terreinen en verloren hoekjes van de Waaslandhaven. Kan jij deze roofvogel spotten? De vleugelspanwijdte bedraagt 115-135 centimeter daardoor kost vliegen weinig energie. Dat is maar goed ook, want ze hebben soms enkele tientallen pogingen nodig om een prooi te bemachtigen. Deze jager laat geen enkele kans op een lekkere prooi onbenut.
Woemp woemp
Uitgestrekte rietvelden zijn het geliefkoosde leefgebied van moerasvogels zoals de roerdomp. Dankzij zijn bruinzwart gestreepte verenpak is hij een meester in camouflagetechnieken. Zelden krijg je deze schuwe vogel in het vizier. Maar wanneer hij even zijn keel openzet en luid ‘ woemp-woemp’ produceert hoor je hem vanop honderden meters afstand. Kom eens langs op een warme avond in april als de roerdompen uit het riet roepen.
Klein paard
Konik betekent 'klein paard' en komt oorspronkelijk uit Polen. Deze stoere paarden grazen hier op de drogere delen, ze knabbelen er aan kiemende boompjes en struiken. . Zij spelen zo een sleutelrol in de natuurlijke dynamiek van de rietvelden. De dieren voederen is uit den boze ook honden zijn niet toegelaten om verstoring van deze grazers te vermijden.
Vroeg uit de veren
Bij helder weer is het een aanrader om een uurtje vroeger op te staan en een ochtendwandeling te maken in dit gebied. Het vogelkoor dat je hoort laat je de rest van de dag niet meer los. Sommige delen van het wandelpad zijn niet toegankelijk tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni).
Voorzieningen
Boswachter
Downloads
Hoe geraak je er?
Ingang
Scheldedijk 1, 9210 Kallo (Beveren)
Kwarikweg, 9210 Kallo (Beveren)
Melseledijk, 9210 Kallo (Beveren)
Openbaar vervoer
Stippel je route uit via www.delijn.be
Met de auto
Parkeren kan aan de Kwarikweg in Kallo
Toegankelijkheid
Bekijk of er een toegankelijkheidsregeling is voor dit gebied >