Wie zijn we?

Jaarverslagen

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur in Vlaanderen. Ook in 2018 hebben wij met hart en ziel aan die opdracht gewerkt, samen met tal van partners.

Wist je dat we dit jaar de kaap van 1.000 speelzones hebben gerond? Ook de omgekeerde toegankelijkheid zorgde voor meer wandelplezier, nu zelfs buiten de paden.

We weten allemaal dat natuur goed is voor de gezondheid. Daarom stippelden we natuurkuren op maat uit. Met ons loopbaancentrum Coachen in de natuur, de Green Deal Bedrijven en biodiversiteit, het project Bewegen op Verwijzing en het evenement Licht op Groen zijn de eerste zaadjes van ons actieplan ‘Natuur voor gezondheidswinst’ gezaaid.

De wolf in Limburg en de lynx in Voeren zorgden dit jaar weliswaar voor de nodige spanningen. We beseften dat goed nieuws, namelijk natuurherstel, elk moment kan omslaan in slecht nieuws. Natuur en Bos werkte er in 2018 hard aan om mensen hierin te begeleiden, gerust te stellen en te ondersteunen.

Dit, en nog veel meer, lees je in ons Jaarrapport 2018.

Lees ook onze andere jaarverslagen