woensdag, 12 januari 2022

Beestig Multimovepad Kelchterhoef nog aantrekkelijker dankzij waterspeeltoestel

Het bewegwijzerde Beestig Multimovepad Kelchterhoef (ca 2,5 kilometer) start aan de parking aan Hoeve Jan. Een imposant hangnet nodigt meteen uit om er naar hartenlust te gaan ravotten. Op de klim- en stappalen, de evenwichtsbalk, het duikelrek, de xylofoon, de holle bolle brug, de waterpomp, wiebelbrug, dierentwister… leren kinderen o.a. volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen. Als uitbreiding van het pad plaatste Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid een waterspeeltoestel aan de Abdijvijver. Door de integratie van dit element wordt het Multimovepad nog aantrekkelijker voor kleine ravotters.

Multiwat?

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving. Beide agentschappen willen kinderen terug naar buiten om er te gaan ravotten. Zowel bewegen als de natuur zijn immers goed voor de gezondheid.
Daarom creëerden ze het Multimovepad, een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen kinderen uit om samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij twaalf bewegingsvaardigheden in te oefenen. De Multimovepaden zorgen voor een optimale (natuur)beleving en laten kinderen volop bewegen en ravotten. Want bewegen is gezond … en al zeker in de natuur!
Uiteraard is het ook gewoon als wandelpad te gebruiken. Ideaal voor ouders en begeleiders die even de benen willen strekken. Het volledige traject is bewegwijzerd, volg daarom Moovie en je raakt de weg niet kwijt. De Multimovepaden zijn gratis toegankelijk tussen zonsopgang en -ondergang. Meer info: https://www.natuurenbos.be/multimovepad

Kort samengevat:

Locatie: 
•    Kelchterhoef, Kelchterhoefstraat 3 in Houthalen-Helchteren
•    Start ter hoogte van de parking Hoeve Jan

Het Multimovepad Kelchterhoef is een realisatie van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, Sport Vlaanderen, de gemeente Houthalen-Helchteren en het Regionaal Landschap Lage Kempen vzw in samenwerking met werkplaats De Winning.

Contacts

Koen Thijs

regiobeheerder Lage tot Hoge Kempen