dinsdag, 20 februari 2024

Leerlingen breiden bos Bloemendaele nog een stukje uit

Vandaag kwamen 24 leerlingen van het 4de leerjaar van de vrije basisschool De Boomhut 300 struiken planten in Bloemendaele te Brugge. Deze maken deel uit van de in totaal 5.000 bomen en struiken die geplant worden, goed voor 2,50 hectare extra bos. Er werd gekozen voor soorten zoals zomereik, wintereik, zoete kers, tamme kastanje, rode kornoelje en bosroos. Deze aanplant helpt mee aan de uitbreiding van Bloemendaele, een natuurgebied dat bestaat uit waardevolle graslanden en bos. Bloemendaele bestaat uit ruim 20 hectare akkers, weilanden en bos ten zuiden van de Meetkerkse Moeren, tussen kanaal Gent-Oostende en de spoorweg. 

In februari vorig jaar plantte het Agentschap voor Natuur en Bos ook al een nieuw stuk aan in Bloemendaele. Toen kregen ze de hulp van Savio, een jongensscouts uit Brugge. 
De komende jaren wordt het bos nog verder uitgebreid en wordt samen met stad Brugge werk gemaakt van een wandelpad doorheen het gebied.

Deze plantactie zou normaal gezien plaatsvinden op 17 november 2023, in kader van het Boomweekend, maar kon toen wegens de slechte weersomstandigheden niet plaatsvinden. Gelukkig waren de leerlingen van De Boomhut nog steeds even enthousiast om ons te komen helpen.

De beste tijd om een boom te planten is twintig jaar geleden. Het tweede beste moment is nu.” - Chinees gezegde/Confucius
 

Contacts

Guy Vileyn

Boswachter