dinsdag, 13 december 2022

NATUURBELEVINGSZONE IN HERTIGEM- EN LIEDEKERKEBOS KRIJGT VORM

Het Agentschap voor Natuur en Bos legt een natuurbelevingszone aan in het Hertigem- en Liedekerkebos (zijde Ternat). Het wordt een belevingsplek voor buurtbewoners én een uitvalsbasis voor bezoekers om het natuurdomein te gaan ontdekken.

Er beweegt wat in het Hertigem- en Liedekerkebos. Vorig jaar moderniseerde Natuur en Bos de Liedekerkse toegangspoort in de Eduard Schelfhoutstraat, nu is het de beurt aan de Ternatse zijde. Daar krijgt een natuurbelevingszone stilaan vorm, een plek van ruim een hectare in de vorm van een omgekeerde driehoek langs de spoorlijn Brussel-Gent.

Voor elk wat wils

‘Mensen uit de buurt en ook de vele bezoekers zullen hier van de natuur kunnen proeven en van hieruit hun wandeling of fietstocht in de groene omgeving starten. Je zal kunnen picknicken, je creativiteit kunnen botvieren in het openlucht-amfitheater of er van opvoeringen kunnen genieten. Bij een stortbui kan je in de schuilhut terecht. Kinderen kunnen zich uitleven op een avontuurlijk speelparcours inclusief speelgracht, dus natte broeken en extra vuile was sluiten we niet uit’, lacht boswachter Tom Brichau.

Via wandelpaden zal je de ontluikende natuur in de belevingszone kunnen ontdekken, met streekeigen struiken, bomen en een hoogstamboomgaard. De zone ligt langs de fietssnelweg tussen Liedekerke en Brussel. Daarom gaat ook extra aandacht naar fietsinfrastructuur.

Plan Steenuil

Dit project kadert binnen Plan Steenuil, een natuur- en mensgericht samenwerkingsverband van Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, gemeenten Liedekerke en Ternat, Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos.

De partners van Plan Steenuil plannen in het voorjaar een officiële opening van de belevingsplek.

Contacts

Tom Brichau

Boswachter