donderdag, 12 januari 2023

Ontdek het Parkbos samen met de Parkbosgidsen!

Het 1200 hectare grote Parkbos biedt heel wat variatie. Behalve bos vind je er ook moerasgebieden, speelnatuur, weidse graslanden en statige kastelen met imposante toegangsdreven. Een kruisbestuiving tussen rijke geschiedenis en nieuwe natuurontwikkeling.

Er werden al grote stappen gezet voor de inrichting van het Parkbos, wat ervoor zorgt dat ook het gebruik en de beleving ervan steeds meer aandacht krijgen. Een aantal natuur- en erfgoedkenners gidsen al een tijdje op aanvraag groepen in het Parkbos. In 2022 organiseerden ze voor het eerst gratis publiekswandelingen, om iedereen de kans te geven meer te leren over de groeiende en bloeiende natuur in het gebied. Deze “proefwandelingen” werden gesmaakt door de deelnemers en gaven ook de gidsen goesting in meer.

Bijgevolg nemen de Parkbosgidsen in 2023 met veel enthousiasme iedere derde zondag van de maand (behalve in juli, dan is het de tweede zondag) geïnteresseerden mee op sleeptouw in deze wonderlijke groenpool. Met onderwerpen zoals katjes kijken, waar is dat water?, gezoem onder de zon en de multiculturele plantenwereld leren ze je het Parkbos op een andere manier kennen. De eerste wandeling, met als onderwerp Buiten-gewoon, vindt plaats op zondag 15 januari en start aan de drie linden in het portaal Grand Noble.

Wens je deel te nemen aan één of meerdere van de wandelingen? 
We nodigen je graag uit om iedere derde zondag van de maand (behalve in juli, dan is het de tweede zondag) deel te nemen aan de wandeling. De wandelingen starten telkens om 10u en eindigen om 12u. Inschrijven is niet nodig, we voorzien voldoende gidsen om eventueel de groep te kunnen opsplitsen. Op de website www.parkbos.be kun je zien wanneer welk onderwerp wordt behandeld en waar de wandelingen starten.

Wandelingen voor groepen op maat kunnen aangevraagd worden via info@parkbos.be