donderdag, 05 oktober 2023

Week van het Bos 2023 in Bosland: biodiversiteit in de schijnwerpers

Bosland, 6 oktober 2023 - Het bos roept en de natuur staat klaar om ontdekt te worden! Van 7 tot en met 15 oktober 2023 wordt Bosland het centrum van avontuur, verwondering en biodiversiteit tijdens de jaarlijkse 'Week van het Bos”.

Dit jaar nemen we je mee op reis naar het hart van de natuur. Ontdek welke activiteiten de gemeente Pelt in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos in Bosland organiseert. “Natuur is de kern van Bosland en tijdens de Week van het Bos willen we die kern in de schijnwerpers zetten. Het is een uitnodiging aan iedereen om de diversiteit van onze natuur te ervaren en te ontdekken via activiteiten in gemeente Pelt en stad Lommel”, zegt Sophie Loots, voorzitster van Bosland.

Enkele hoogtepunten:

  • Een unieke start in Heesakkerpark: Op 7 oktober begint de Week van het Bos met een startmoment in Heesakkerpark in Pelt. Onder het motto 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan,' nodigen de juffen en meesters van Larie en Ape(n)school kinderen en ouders uit voor een unieke ervaring in de natuur. Les- en speeltijd vloeien in elkaar over en er wordt geleerd door te spelen. Neem plaats in het amfitheater en voel je vrij om de lessen mee te volgen of te spelen op de klimmuur, glijbanen of in de speeltunnel. En maak je geen zorgen als je niets hebt geleerd; we bieden een kind-terug-garantie!
  • Yoga in de Natuur: Op zondag 8 oktober bieden we je de kans om innerlijke rust en sereniteit te ervaren met een ontspannende yogasessie in de prachtige omgeving van de Lindelse Heide.
  • Ontdekkingstochten met boswachter: Op woensdag 11 oktober kun je deelnemen aan een boeiende wandeling onder leiding van een boswachter. Ontdek de verborgen geheimen van de Grote Hof-Hobos.
  • Klimaatwandeling op 't Plat: Op zondag 15 oktober nodigen we je uit voor een klimaatwandeling op 't Plat, geleid door de deskundige natuurgids Theo Haex. Ontdek de rol van het bos in het klimaatsysteem.
  • Kijkje achter de Schermen (stad Lommel): Op dezelfde dag, tussen 14.00u en 16.00u, kun je een exclusief kijkje nemen achter de schermen van House of Nature. Bereid je voor op een avontuurlijke werfervaring en geniet nadien van een ontspannende wandeling door de betoverende Sahara.

Gratis Deelname

Deelname aan de activiteiten is gratis, inschrijven is soms wel nodig. Voor meer details en het volledige programma van de Week van het Bos in Bosland, bezoek de website

Naar goede gewoonte ontwikkelde Natuur en Bos ook educatieve pakketten voor kleuters en kinderen van de lagere school, tal van bosweetjes en een heuse bosontdekkerskit. Neem deel aan een van de activiteiten of duik zelf het bos in. Alle info over de Week van het Bos 2023: deweekvanhetbos.be/

Contacts

Sophie Loots

voorzitster Bosland Directieraad