Currently, there is no weather information available.

Platte Ledeberg

3
 • 3
 • 3
 • 3
 • 0
 • 3
 • 3
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#platteledeberg

In de gemeente Dilsen-Stokkem ligt het natuurgebied Platte Ledeberg. Het gebied is 23 ha groot en maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het bosreservaat ligt langs een insnijding in het Kempisch plateau langsheen de oostelijke steilrand. Het reservaat geniet van een bijzondere bescherming en hierdoor is het centrale gedeelte gesloten voor recreatie.

Toch kan er optimaal genoten worden van de natuur in de vlak aanliggende gemeentebossen met bewegwijzerde wandellussen, ruiter-, men- en vanaf eind 2016 ook een MTB-route. De hoogteverschillen op de steilrand zijn echte kuitenbijters!

De troeven

 • Op rand van kempisch plateau met unieke geografie
 • Fietsroutenetwerk
 • Afwisseling troef : naald- en loofbos, open gebied,…
 • Aansluiting op wandellussen vanuit toegangspoort As
Toon meer informatie

In het begin van de 20e eeuw hebben in dit gebied kleinschalige zand- en grindafgravingen plaatsgevonden. Dit zorgde voor extra reliëf in het landschap. Met 23ha is het bescheiden in oppervlakte en vrij uniform van samenstelling. Grove den werd vooral aangeplant voor de productie van mijnhout. Daarnaast vind je ook nog berk, Amerikaanse eik ,zomereik en Corsicaanse den terug. Aangezien het een ‘jong’ bos is, is het aandeel oude bosplanten klein met struikhei, hazelaar, bochtige smele, blauwe bosbes en adelaarsvaren. Zeer zeldzame en zeldzame soorten komen er niet voor.

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Platte Lendenberg is gelegen nabij recreatiedomein Sparrendal in Lanklaar.

Ingang

Sparrendal 42-56 , 3650 Dilsen-Stokkem

Met het openbaar vervoer:

Het dichtstbijzijnde station is dat van Genk. Van daaruit kun je lijnbus 9 Genk-Lanklaar nemen. Stap af aan halte Lanklaar Nijverheidslaan.

Voor meer info: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 3 (1 stem)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 3 (1 stem)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3 (1 stem)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Nog geen stemmen
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3 (1 stem)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 3 (1 stem)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?