Publicaties

Vislijn

De publicatie over de openbare visserij in Vlaanderen is bestemd voor de hengelaar en het brede publiek en bevat informatie over de provinciale viswaters, de visserijwetgeving, de visvergunning, enz.

Vislijn 2023
Met in dit nummer o.a.: Zeekanaal Brussel-Schelde blijft in trek bij feedervissers, op pad met Natuurinspectie, opkomst Noord-Aziatische modderkruiper vraagt om aandacht, visstand heeft mooie toekomst heringericht Schulensmeer en weetjes uit de visbak.

 


Vislijn 2022
Met in dit nummer o.a.: aan boord bij visstandonderzoekers, onderzoek brengt migratie van de paling in beeld, rolstoelgebruikers hengelen confortabel op aangepaste hengelsteigers, een dag in het spoor van twee wedstrijdhengelaars en weetjes uit de visbak.

 


Vislijn 2021
Met in dit nummer o.a.: weetjes uit de visbak, nachtelijke karpervissen: een ervaring die bijblijft, hengelen en zorg: een logische combinatie, de otter is terug en hengelen in de 5 provincies.

 


Vislijn 2020
Met in dit nummer o.a.: visuitzettingen houden de visstand mee op peil, hengelaars testen loodvervangers, kinderen maken kennis met onderwaterwereld en beheer van invasieve soorten is noodzakelijk.

 


Vislijn 2019
Met in dit nummer o.a.: vissenwerkgroep LIKONA monitort vis in Limburgse waterlopen,  sportvisserij Vlaanderen en ANB starten proefprojecten rond stewardwerking op, er zwemt weer zalm in de Maas en nieuwe regels voor Hengelaars.

 


Vislijn 2018
Met in dit nummer o.a.: op stap met natuurinspectie Limburg, hengelen in de 5 provincies, vispassages stimuleren migratie en dramatisch weinig paling in Vlaamse wateren.