Currently, there is no weather information available.

Putten Weiden & Putten West

2.3125
 • 3
 • 2
 • 2
 • 3.666665
 • 1.5
 • 1.333335
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Bezoekerscentrum
 • Praktische info

#puttenweiden, #puttenwest

Putten Weiden herbergt een grote variatie aan verschillende plantensoorten waarvan 35 zeldzame. In het voorjaar broeden er tal van vogels zoals kluut en tureluur. In de winter bevolken vooral smienten, kolgans en grauwe gans dit gebied. Grenzend aan Putten Weiden ligt Putten West. De polderbodem werd er afgegraven, zo ontstonden er natte weilanden en een zoetwaterkreek, de bakermat voor een nieuw weidevogelgebied. Rond deze gebieden kan je een prachtige wandeling maken, vergeet zeker je verrekijker niet.

De troeven

 • Op de kruising van natuur en industrie
 • Zilte graslanden met uitzonderlijke planten
 • Vogelhotspot
 • Weids landschap
Toon meer informatie

De combinatie van het oude cultuurlandschap en de zeldzame natuur, maken het parels van de Scheldepolders.

Zout kwel

Putten Weiden herbergt meer dan 200 verschillende plantensoorten waarvan 35 zeldzame, zoals de zilte greppelrus, schorrenzoutgras en blauw kweldergras. Putten Weiden dankt zijn unieke natuurwaarden aan het opborrelende grondwater, ook kwelwater genoemd, dat een beetje zout is door een zouthoudende veenlaag in de ondergrond. Door de combinatie van zoute kwel, de bodem met veen en het microreliëf ontwikkelden zich hier zeldzame zilte graslanden.
 

Vogelparadijs

De talrijke grachten en plassen werken als een magneet op vogels. 's Zomers zijn weidevogels zoals tureluur en grutto heer en meester. 's Winters springen de kol- en grauwe ganzen in het oog. De aanwezigheid van deze bijzondere vogelsoorten heeft ervoor gezorgd dat het gebied deel uitmaakt van het vogelrichtlijngebied ‘Schorren en polders van de Benedenschelde’.

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Infokeet Hedwige- en Prosperpolder

Zowel in de week als in het weekend kan je een toelichting of werfbezoek met gids aanvragen, vanaf 12 tot maximaal 50 personen. Tijdens het bouwverlof is de infokeet gesloten. Neem voor een afspraak contact op.

Ligging en bereikbaarheid

De 'Putten' zijn gelegen in de Scheldepolders.

Ingang

Oud- Arenberg, 9130 Beveren (Kieldrecht)

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 3 (3 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2 (2 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2 (3 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 3.7 (3 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 1.5 (2 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 1.3 (3 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?